Κλείνει το διάσημο βιβλιοπωλείο του Notting Hill

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 26.8.2011

Ένα από τα πιο διάσημα βιβλιοπωλεία της Αγγλίας, το Travel Bookshop, το οποίο έγινε γνωστό από την ταινία «Notting Hill» [εκεί ο «βιβλιοπώλης» Χιου Γκραντ ερωτεύτηκε την Τζούλια Ρόμπερτς] πρόκειται να κλείσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, λόγω έλλειψης πόρων.


Το Travel Bookshop παραμένει ακόμα και σήμερα, 12 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όμως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η μόνη ελπίδα για να παραμείνει ανοιχτό είναι να βρεθεί κάποιος αγοραστής να καλύψει τα χρέη του. Το βιβλιοπωλείο είναι προς πώληση από τον περασμένο Μάη, δεν υπήρξε ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά του.

Συγγραφείς και ποιητές εξέφρασαν τη θλίψη τους για το επικείμενο κλείσιμο του Travel Bookshop, ενώ ξεκίνησε ήδη μια καμπάνια υποστήριξης, με εθελοντές εργαζόμενους στο βιβλιοπωλείο, μέχρι την εξεύρεση νέου αγοραστή, ώστε το βιβλιοπωλείο να σωθεί έστω και την τελευταία στιγμή.

nottingΣύμφωνα με τη Guardian, το βιβλιοπωλείο ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας Notting Hill [1999], με τους Χιου Γκραντ και Τζούλια Ρόμπερτς.



Την καμπάνια ξεκίνησε η Ολίβια Κόουλ, ποιητής και συγγραφέας. «Λατρεύω αυτό το βιβλιοπωλείο, το επισκέπτομαι εδώ και χρόνια και θα λυπηθώ πολύ αν το δω να κλείνει», ανέφερε. «Θα εργαζόμουν ευχαρίστως εθελοντικά μια φορά τη βδομάδα και νομίζω πως ένα προσωπικό με εθελοντές ποιητές και συγγραφείς θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον» είπε ακόμη.

Το βιβλιοπωλείο ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από 32 χρόνια. Ο σημερινός ιδιοκτήτης ζει στην Γαλλία και καθώς τα παιδιά του δεν εξέφρασαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την επιχείρηση, δεν έχει άλλη επιλογή από το να το κλείσει.

Το βιβλιοπωλείο ξεκίνησε ήδη τις προσφορές βιβλίων σε πολύ καλές τιμές, μέχρι το κλείσιμο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ