Συνέδριο για την μάθηση μέσω της τέχνης στη Λεμεσό το 2012

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 12.9.2011

Τη Λεμεσό παμψηφεί έδειξαν τα μέλη του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του InSEA, για τη διοργάνωση του επόμενου τους συνεδρίου, το 2012. 


Ο Κυπριακός Οργανισμός για την Εκπαίδευση μέσω των Τεχνών [ΚΟΕΤ] ανακοίνωσε ότι κατά το πανευρωπαϊκό συνέδριο του InSEA [International Society of Education through Art] στη Λαπωνία της Φιλανδίας, η Κύπρος είχε επιλεγεί για να διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του InSEA το 2012 στη Λεμεσό,  έτος κατά το οποίο η Κύπρος θα έχει την Προεδρία της Ε.Ε.

Ο ΚΟΕΤ θα διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του InSEA από τις 25- 27 Ιουνίου 2012, στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου Grand Resort  στη Λεμεσό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick. To συνέδριο έχει συμπεριληφθεί στις επίσημες εκδηλώσεις της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012 και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού παιδείας και πολιτισμού.

Η σημασία της διοργάνωσης του εν λόγω συνεδρίου είναι τεράστια, τόσο λόγω των ευκαιριών που θα δοθούν για ανταλλαγή ιδεών σε σχέση με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό όσο και λόγω της προβολής που θα τύχει το νησί ως ένα ηγετικό στέλεχος στον τομέα των Τεχνών. Η διοργάνωση θα καθορίσει την Κύπρο ως καθοδηγητή στην τέχνη της εκπαίδευσης και θα βοηθήσει τους Κύπριους και ξένους συμμετέχοντες/ εισηγητές στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Το γεγονός ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ακόμη περισσότερο τη σημασία του. Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Arts Education in the Crossroad of Cultures» [Η εκπαίδευση μέσω των Τεχνών στο σταυροδρόμι των Πολιτισμών]. 

Η θέση της Κύπρου ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων είναι προνομιακή σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο ΚΟΕΤ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει  μεγάλη συμμετοχή  και από τις γειτονικές μας χώρες, απλώνοντας γέφυρες συνεργασίας με τους λαούς της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και της Βόρειας Αφρικής.

Το Συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει πέραν των 500 συνέδρων, θα παρευρίσκονται κορυφαίοι ομιλητές εγνωσμένου κύρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα κ.ά καθώς επίσης εκπρόσωπος της Ουνέσκο και τα υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Επιτροπής του InSΕΑ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ