Στους δέκα καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών ο Πέτρος Μάρκαρης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 19.9.2011

Στη λίστα του Μπράιαν Όλιβερ -της εφημερίδας Τhe Observer- βρίσκεται ο Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ως ένας από τους δέκα καλύτερους -κατά τη γνώμη του- συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών από όλο τον κόσμο. 


Σύμφωνα με τον Μ. Όλιβερ ο Μάρκαρης είναι ο καλύτερος συγγραφέας που μπορεί να απεικονίσει το κυκλοφοριακό χάος ως ένα τρόπο να βλέπει κανείς την Αθήνα αλλά και την ταραγμένη πολιτική και οικονομική ζωή της.

Αυτή την είδηση έδωσε ανάμεσα σε άλλες στις 17 Σεπτεμβρίου ο ίδιος ο Πέτρος Μάρκαρης, δεξιώνοντας τους φίλους του στο ταιριαστό με τον ίδιο μπαρ που φέρει το όνομα «Ποιήματα και Εγκλήματα» και που διευθύνει ο φίλος και εκδότης του, Σάμης Γαβριηλίδης.

Οι υπόλοιπες εκπλήξεις – ειδήσεις της βραδιάς δεν ήταν καθόλου κατώτερες. Η εφημερίδα της Βασιλείας Basler Zeitung θα αρχίσει να δημοσιεύει σε συνέχειες το τελευταίο έργο του συγγραφέα «Ληξιπρόθεσμα δάνεια. Επίσης στην καθιερωμένη φετινή γιορτή βιβλίου στη Βιέννη («Βιέννη και Βιβλίο») ο Πέτρος Μάρκαρης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «πολιτισμός και κρίση στην Ευρώπη».

Τέλος στο φετινό Φεστιβάλ της μικρής ιταλικής πόλης Κουρμαγιέρ, που βρίσκεται κοντά στις Άλπεις, θα απονεμηθεί το Βραβείο Ρέιμοντ Τσάντλερ στον Αντρέα Καμιλέρι και τον Πέτρο Μάρκαρη.

Ο συγγραφέας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σχεδόν τελειώνει το δεύτερο μέρος της τριλογίας της κρίσης που θα φέρει τον τίτλο «Περαίωση» [εκτός αν στη συνέχεια τον αλλάξει και τον κάνει «έκτακτος φόρος στα ακίνητα»] και το οποίο θα κυκλοφορήσει προς τα Χριστούγεννα.

Και τέλος για όσους έχουν περιέργεια ποιοι είναι οι υπόλοιποι εννέα εξαίρετοι συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών από τη λίστα του Obeserver, ιδού: Μανουέλ Μονταλμπάν, Χένινγκ Μάνκελ, Ζαν Κλοντ – Ιζζό, Πιερ Μανιάν, Αντρέα Καμιλέρι, Τίμοθι Γουίλιαμς, Φρεντ Βάργκας, Αρναλντουρ Ιντρίντασον και οι σουηδοί Sjowall και Wahloo.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

+ Σημειώστε πως ο Πέτρος Μάρκαρης θα είναι ένας από τους συμμετέχοντες στο συμπόσιο που διοργανώνει η ΕΘΑΛ για τον Στρατή Τσίρκα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Καστελλιώτισσα στη Λευκωσία και στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού αντίστοιχα. Πληροφορίες σχετικά με το Συμπόσιο, τηλ. 25877827.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ