«Συμβόλαιο εργασίας» για μια θεατρική συνεργασία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.9.2011

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους για την παραγωγή «Η νέα τάξη πραγμάτων 2», η Fresh Target Theatre Ensemble και η Paravan Proactions συμπράττουν ξανά και παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Συμβόλαιο Εργασίας».




Πρόκειται για μια site-specific παράσταση που συνδυάζει το θέατρο, τον κινηματογράφο και το sound design και η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της εταιρίας RAI, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το Συμβόλαιο Εργασίας είναι μια αλληγορική σάτιρα για έναν κόσμο που γεμίζει επικίνδυνα με απαγορεύσεις, όπου οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων υπόκεινται, όλο και πιο πολύ, σε έλεγχο από τις δυνάμεις της αγοράς.

Φανταστείτε μια μεγάλη εταιρεία που μπορεί – νόμιμα και δια συμβολαίου - να απαγορεύσει στους υπαλλήλους της να συνάπτουν φιλικές ή συντροφικές σχέσεις μεταξύ τους. Αυτός ο επικίνδυνος περιορισμός αποτελεί τη βάση για την μαύρη κωμωδία «Συμβόλαιο Εργασίας», του ανερχόμενου Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Mike Bartlett.

Η Έμμα είναι υπάλληλος στο τμήμα πωλήσεων σε μια μεγάλη εταιρεία. Είναι ερωτευμένη με τον Ντάρρεν που δουλεύει στο ίδιο τμήμα μ’ εκείνη. Αυτό για τη διευθύντρια της αποτελεί παράβαση της σύμβασης εργασίας, η οποία υποχρεώνει τους υπαλλήλους να δηλώνουν τις ρομαντικές ή τις σεξουαλικές σχέσεις που πιθανόν να έχουν συνάψει με συναδέλφους.

Σε μια σειρά συναντήσεων μεταξύ της Διευθύντριας και της Έμμας στο γραφείο της πρώτης, αναλύεται η σχέση της Έμμας, ο ορισμός των σεξουαλικών σχέσεων, η μετάθεση του συντρόφου της, ο γάμος της,  η μετέπειτα εγκυμοσύνη της, η γέννηση του παιδιού της και η σχέση του με την αποδοτικότητα της, και τέλος το διαζύγιο  – κάτι που εξασφαλίζει στην υπάλληλο την διατήρηση της θέσης εργασίας της στην εταιρεία.

Οι θεατές παρακολουθούν την σταδιακή συμμόρφωση της υπαλλήλου στις επιταγές της εταιρικής πολιτικής σε μια σειρά 14 συναντήσεων στο γραφείο της διευθύντριας της εταιρείας. Για τις ανάγκες της παράστασης, ο  2ος  όροφος του κτιρίου της RAI [πάροδος Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού] μετατρέπεται από τον Χάρη Καυκαρίδη, την Μελίτα Κούτα [Paravan Proactions] και την Βικτώρια Λεωνίδου σε ένα υπερσύγχρονο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρείας. Η διαμόρφωση και η εκμετάλλευση ενός μη θεατρικού χώρου θα φέρει κοντά θεατές και ηθοποιούς, καταργώντας την απόσταση που υπάρχει σε ένα συμβατικό θέατρο και δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία μεταξύ ηθοποιών και θεατών.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου

Ερμηνεύουν οι Έλενα Δημητρίου, Έλενα Σάββα και Αριάνα Άλφα.

Βοηθός Σκηνοθέτης: Ηλέκτρα Κυθραιώτου

Σκηνογραφία/Κουστούμια: Μελίτα Κούτα, Χάρης Καυκαρίδης

Designer: Βικτώρια Λεωνίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Σχεδιασμός Ήχου: Αντώνης Αντωνίου

Production Managers:  Γιώργος Ιωάννου, Γιάννης Γαβριηλίδης

Διευθυντής Φωτογραφίας (Video): Ορέστης Λάμπρου

Μοντάζ: Σωτήρης Χρίστου (Av -Playroom)

+ Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 24 Οκτωβρίου. Τακτικές παραστάσεις Δευτέρα-Πέμπτη στις 20:30. Κρατήσεις τηλ. 70008086 [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

Οι παραστάσεις θα δίνονται στον 2ο όροφο του κτηρίου της RAI [πάροδος Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, οδός Σκόπα 8, Λευκωσία].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ