Φρέντι και Έλτον: μουσικοί «μύθοι» στο σινεμά

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 23.9.2011

Οι ζωές δύο μεγάλων μορφών της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας -αν και πολύ διαφορετικών μεταξύ τους- του Έλτον Τζον και του Φρέντι Μέρκιουρι, θα μεταφερθούν σύντομα στη μεγάλη οθόνη, ακολουθώντας μια παράδοση που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα εντονότερη. 


Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει στον κινηματογράφο τις ταινίες I'm Not There, για τον Μπομπ Ντίλαν, Nowhere Boy για τον Τζον Λένον, Walk The Line για τον Τζόνι Κας. Κι αυτοί είναι μερικοί μόνο τίτλοι.

Rocketman θα είναι ο τίτλος της ταινίας που θα μεταφέρει στην οθόνη την πολυποίκιλη ζωή του Σερ Έλτον Τζον. Το σενάριο υπογράφει ο Λι Χολ, συγγραφέας του Μπίλι Έλιοτ. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο σύντροφος και συνεργάτης του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, μαζί με τον Στιβ Χάμιλτον Σο. Ο τελευταίος δήλωσε ότι η ταινία θα είναι «τόσο μοναδική, όσο και η ζωή του Έλιοτ».

Η ταινία θα περιλαμβάνει στοιχεία μιούζικαλ, με σκηνές που θα παραπέμπουν στις μεγάλες επιτυχίες του Έλτον Τζον, και θα διηγείται την ιστορία του παιδιού-θαύματος που έγινε διάσημος σταρ. Τους ηθοποιούς που θα ερμηνεύσουν τον κάθε ρόλο θα επιλέξει ο ίδιος ο τραγουδιστής,

Όσο για τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αυτόν θα τον ερμηνεύσει ως γνωστό ο Σάσα Μπάρον Κόεν (Μπρούνο). Το σενάριο για την βιογραφία του ταλαντούχου frontman των Queen που απεβίωσε το 1991, γράφει ο Πίτερ Μόργκαν, ο οποίος διηγείται ένα κομμάτι από την ιστορία του συγκροτήματος, από το 1971 έως την εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985. Αφήνει έτσι εκτός σεναρίου, την τελευταία ζωντανή εμφάνιση του Μέρκιουρι ένα μόλις χρόνο μετά, στις 9 Αυγούστου 1986 στην Αγγλία, σε μια συναυλία που παρακολούθησαν περί τις 300 χιλιάδες άνθρωποι.

Αλλά ο Πίτερ Μόργκαν θα έχει μάλλον τους λόγους του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ