Σπιρτόκουτο: πόλεμος στην ΕΘΑΛ!

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 23.11.2011

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι πρόβες για την 115η παραγωγή της ΕΘΑΛ με το έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Σπιρτόκουτο: πόλεμος σε τέσσερις τοίχους», η οποία κάνει avant premiere στις 30 Νοεμβρίου. Επίσημη πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου στον Τεχνοχώρο.




Το «Σπιρτόκουτο» ανέβηκε προ ετών στο θέατρο στην Ελλάδα.

Στη Λεμεσό, η παράσταση της Β' Σκηνής της ΕΘΑΛ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο μόνιμος συνεργάτης του θεάτρου, Εδουάρδος Γεωργίου και τους φωτισμούς, ένας παλιός γνώριμος από την Ελλάδα, ο Παναγιώτης Μανούσης.

spirtokouto2spirtokouto3spirtokouto1spirtokouto4Σύσσωμη η ομάδα της θεατρικής παραγωγής του Σπιρτόκουτου, στην ΕΘΑΛ [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΗΣ]


Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Λάρκου στο ρόλο του Δημήτρη, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Στέλιος Ανδρονίκου, Φώτης Γεωργίδης, Άντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου και συμμετέχει  φιλικά η Ελένη Καλλίνικου.



Η θεατρική παραγωγή είναι βασισμένη στο σενάριο του Κύπριου Γιάννη Οικονομίδη για την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Σπιρτόκουτο» [2003].

Το τρέιλερ της ταινίας «Σπιρτόκουτο» [2003]


Η ταινία αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού σινεμά καθώς αποτελεί μια Σχολή από μόνη της, την οποία βεβαίως δημιούργησε και συνεχίζει ο ίδιος ο Οικονομίδης [ακολούθησαν οι ταινίες του ιδίου «Ψυχή στο στόμα» και «Μαχαιροβγάλτης» που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους].

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στη παράσταση και ορισμένες σκηνές της ΜΠΟΡΕΙ να ΣΟΚΑΡΟΥΝ...



+ Η avant premiere του Σπιρτόκουτου θα δοθεί στις 30 Νοεμβρίου, στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Δεκεμβρίου. Πληροφορίες τηλ. 25877827.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ