Οι ταινίες της εβδομάδας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 25.11.2011

Happy Feet 2


Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Ακούγονται οι φωνές των: Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Αλίσια Μουρ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργκάρα κ.ά.



Ο Μάμπλ, ο πιγκουίνος σταρ της κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί ο γιος του, Έρικ, φοβάται το χορό. Μη θέλοντας να χορέψει, ο Έρικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει! Ο Μάμπλ ξέρει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί αυτό το μοναδικό χάρισμα. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, όταν η γαλήνη του κόσμου τους θα διαταραχθεί για ακόμη μια φορά από πανίσχυρες δυνάμεις. Ο Έρικ βλέπει ότι ο πατέρας του έχει τσαγανό, όταν ο Μάμπλ θα ενώσει για ακόμη μια φορά όλες τις φυλές των πιγκουίνων με άλλα υπέροχα πλάσματα –από μικροσκοπικά κριλ μέχρι γιγάντιους θαλάσσιους ελέφαντες– για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους...
Μια πενταετία μετά το πρώτο «Happy Feet» που συγκίνησε και χαροποίησε μαζί εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, η συνέχειά του έρχεται τρισδιάστατη στη μεγάλη οθόνη, με περισσότερο χορό και ακόμη περισσότερη οικολογική ευαισθησία. Σε σημείο... σκασμού;
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα των πανέμορφων πιγκουίνων ξεπερνά κάθε αρνητικό στοιχείο της ταινίας, όπως και η καλή ποιότητα των κινουμένων σχεδίων. Επιπλέον, ακόμη και εάν κρύβονται πίσω από... θαλάσσιες υπάρξεις, ο Μπραντ Πιτ και ο Ματ Ντέιμον καταφέρνουν ακόμη και ως μικρές γαριδούλες κριλ να κλέψουν την παράσταση.


45 τετραγωνικά μέτρα


Σκηνοθεσία: Στράτος Τζίτζης
Παίζουν οι: Ράνια Οικονομίδου, Έφη Λογγίνου, Αντίνοος Αλμπάνης, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Θάνος Γραμμένος κ.ά.



Ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου παρουσιάζει τη φετινή κινηματογραφική «έκπληξη» στην Ελλάδα, την ταινία του Στράτου Τζίτζη με τίτλο «45 τετραγωνικά». Η 23χρονη Χριστίνα, πωλήτρια σε μαγαζί, μετακομίζει από το σπίτι της μητέρας της σε ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών στην οδό Αχαρνών και προσπαθεί με 700 ευρώ να τα βγάλει πέρα στην καινούρια της πραγματικότητα.
Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του Τζίτζη μετά το προ δεκαετίας «Σώσε με». Το σενάριο το είχε στο μυαλό του προτού ακόμη ξεσπάσει η οικονομική κρίση και στόχος του ήταν αρχικά η ούτως ή άλλως δεδομένη οικονομική στενότητα της νέας γενιάς.
Αναφέρει σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης: «Ασχολούμαι με θέματα καθημερινότητας, όχι τα καυτά, τεράστια θέματα, όπως η μετανάστευση, τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα. Θέματα όμως, που αν τα αφουγκραστείς, διατρέχουν την πραγματικότητα. Δεν είναι θεαματικά πρωτοσέλιδα, αλλά τα ζουν πολλοί άνθρωποι. Εμπνέομαι επίσης από τη γυναίκα, την ηρωίδα της διπλανής πόρτας, που ως πρωταγωνίστρια δίνει καλύτερα το minimal στοιχείο στο οποίο εγώ δουλεύω. Το «45 Τετραγωνικά» μιλά για την ανάγκη να ξεπεράσουμε τους οικονομικούς περιορισμούς».


Shark night 3d


Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Έλις
Παίζουν: Σάρα Πάξτον, Κρις Ζίλκα, Βινγκ Ρέιμς



Ένα κλασικό σενάριο: Μια παρέα φοιτητών πάει διακοπές στο νησί της λίμνης Λουιζιάνα, όπου στα καταγάλανα νερά παραμονεύουν -ναι- καρχαρίες. Η απόδραση θα αποδειχτεί αιμοβόρα και τρισδιάστατη, καθώς οι φοιτητές καταλήγουν βορά στα σαγόνια των τρομερών -στην όψη τουλάχιστον- σαρκοβόρων πλασμάτων, τα οποία έχουν από καιρό φτιάξει κακό όνομα στη θαλάσσια πιάτσα, κυρίως λόγω ταινιών όπως το θρυλικό «Jaws» του Spielberg και το «Deep Blue Sea». Το «Shark Night 3D» διατρανώνει από τον τίτλο ακόμα την τρισδιάστατη οπτική του, γεγονός που θα πρέπει να μας προετοιμάζει για ένα άγριο πετσόκομμα. Οι φαν του είδους ελπίζουν να αποδειχθεί ανάλογα διασκεδαστικό του πρόσφατου και ομολογουμένως εντυπωσιακότατου remake «Piranha 3D».


Don't be afraid of the dark


Σκηνοθεσία: Τρόι Νίξι
Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Μπέιλι Μάντισον, Γκάι Πιρς


Η μικρή Σάλι πάει να μείνει στο Rhode Island, μαζί με τον πατέρα της, Άλεξ, και τη νέα του κοπέλα, την Κιμ. Καθώς εξερευνά το νέο της σπίτι, ένα επιβλητικό αρχοντικό του 19ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε φάση επισκευών, αρχίζει να ακούει φωνές προερχόμενες από το υπόγειο. Καθώς ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους, ανακαλύπτει πως οι φωνές αυτές ανήκουν σε σκοτεινά πλάσματα, τα οποία αποσκοπούν να την πάρουν και να την κάνουν δική τους.
Η πιο σοφή κίνηση των Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και του Τρόι Νίξι κατά τη διασκευή του βρετανικού τηλεοπτικού «Don’t Be Afraid Of The Dark», ήταν να αντικαταστήσουν τον ενοχλητικό γυναικείο χαρακτήρα του original, με ένα χαριτωμένο παιδάκι, τη Σάλι. Παραμελημένη από τους γονείς της, η Σάλι διαπιστώνει ότι στο υπόγειο του πατέρα της ζει φυλακισμένη μια φυλή από τερατάκια, τα οποία την εκλιπαρούν να τα ελευθερώσει για να γίνουν φίλοι της. Γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα ενδώσει στις πιέσεις τους. Γιατί είναι παιδί. Και τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα. Και μπρος στην επιθυμία να ικανοποιήσουν αυτή τους την περιέργεια, δεν αισθάνονται φόβο. Κι αυτή η έλλειψη φόβου τα καθιστά εκτεθειμένα στον κίνδυνο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ