Παιδικό βιβλίο για την κάνναβη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 28.11.2011

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το πρώτο παιδικό βιβλίο για την κάνναβη με τίτλο «Είναι απλώς ένα φυτό», που κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, αλλά και σε 14 γλώσσες ως προεπισκόπηση στο διαδίκτυο.



Ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ρικάρντο Κορτές, συνηθίζει να χρησιμοποιεί μία δική του, προοδευτική –για κάποιους- ματιά για την «είσοδο» των παιδιών στον κόσμο των ενηλίκων.

Έτσι, στη νέα του συγγραφική και εικαστική δουλειά, καθώς εικονογράφησε και το βιβλίο, ο Κορτές αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα της χρήσης κάνναβης και να διευκολύνει τους γονείς που επιθυμούν να ενημερώσουν για το θέμα τα παιδιά τους από την ηλικία των πέντε ετών.

marijua


«Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν δοκιμάσει και είναι εκατομμύρια αυτοί που τους έχει αρέσει και τη χρησιμοποιούν καθημερινά, αλλά για κοινωνικούς λόγους δεν τολμούν να πουν στα παιδιά τους την αλήθεια», αναφέρει ο συγγραφέας.

Στο βιβλίο περιγράφεται η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού μέσα από ένα ταξίδι στους εμπλεκόμενους φορείς της μαριχουάνας, δηλαδή τους γονείς της που καπνίζουν, τους παραγωγούς, τους επιστήμονες που κάνουν έρευνες, αλλά και το αστυνομικό τμήμα όπου μπορεί να καταλήξει κάποιος.

Μέχρι στιγμή πάντως, αρκετοί πολιτικοί και ειδικοί έχουν κατακρίνει τον Κορτές για τη «συμπαθητική» οπτική γωνία με την οποία βλέπει τη χρήση της κάνναβης και παράλληλα προσπαθεί να την περάσει στα παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ