Αυλαία για το θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 29.11.2011
















Την αυλαία του κλείνει οριστικά, μετά από 38 χρόνια μεγάλης πορείας, το θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» στην Αθήνα.


Έτσι λίγο πριν το λουκέτο, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Abnormal» της Πτούσκινα Ναντιέζντα Μιχάιλοβνα με τη Μαρία Αλιφέρη και το Γιώργη Κοντοπόδη, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.

H παράσταση θα πραγματοποιείται έως και την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων. Η πλοκή του σύγχρονου αυτού έργου, διαδραματίζεται στη Ρωσία μετά την Περεστρόικα, όπου όλα έχουν αλλάξει και δύο “abnormal” ήρωες, άγνωστοι μεταξύ του -μέχρι τη στιγμή που συναντιούνται-, προσπαθούν να εισχωρήσουν, ο ένας στη ζωή του άλλου.

Το θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» ήταν το πρώτο θέατρο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα εκτός κέντρου, το 1973 από τον αείμνηστο Κύπριο θεατράνθρωπο Δημήτρη Ποταμίτη [ο οποίος απεβίωσε το 2003] ως «Θέατρο Έρευνας».

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, το 2004, πήρε τη σημερινή του ονομασία από τον Γιώργη Κοντοπόδη και τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, που ανέλαβαν από κοινού τη διεύθυνση του χώρου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί ο καινούργιος χώρος που θα στεγάσει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Γιώργη Κοντοπόδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ