Τρίτη δισκογραφική δουλειά από τους J. Kriste, Master of Disguise

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 16.1.2013

Μπορεί η συζήτηση να οδήγησε σε απαισιόδοξα μονοπάτια σε σχέση με τη μουσική παραγωγή στην Κύπρο, ωστόσο η χθεσινή συνέντευξη τύπου της δισκογραφικής εταιρείας «Λουβάνα Δίσκοι» ήταν μια φωτεινή -και απόλυτα αισιόδοξη- εξαίρεση στη μουντή επικαιρότητα των ημερών.


Ενώπιον των λίγων ημών που ασχολούνται με το πολιτιστικό ρεπορτάζ, η «Λουβάνα Δίσκοι» παρουσίασε χθες το τρίτο δισκογραφικό άλμπουμ της μπάντας J. Kriste, Master of Disguise, με τίτλο «The Age of Now», το οποίο είναι αποκλειστικά... made in Cyprus.
Η πολυμελής μπάντα, με επικεφαλής τον συνθέτη και ερμηνευτή Λευτέρη Μουμτζή, ετοιμάζει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις που θα υποστηρίξουν την κυκλοφορία του άλμπουμ, οι οποίες ξεκινούν αύριο στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, στην παλιά Λευκωσία.


Για γερά αυτιά
«Πάρε τη μουσική σου και φύγε από την Κύπρο», είναι μια «συμβουλή» που ακούει συχνά ο Λευτέρης Μουμτζής. Δεν τον διώχνει κανείς. Όσοι, όμως, τον ξέρουν, αναγνωρίζουν και το ταλέντο του, το οποίο για ευνόητους λόγους -και δη αριθμητικούς- «περιορίζεται» στη χώρα μας.


Ωστόσο, ο ίδιος πήρε εδώ και καιρό την απόφαση να κατασταλάξει στη Λευκωσία, έχοντας ήδη ζήσει στην Αμερική και την Αγγλία. «Παθαίνουμε όλοι πλύση εγκεφάλου και δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχει μια μέση κατάσταση -ότι μπορείς να νιώθεις καλά χωρίς να είσαι σταρ. Από τη στιγμή που κάνω πράγματα τα οποία έχουν ανταπόκριση, νιώθω καλά», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Π», λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου.


j.kriste5
To εξώφυλλο του άλμπουμ σχεδίασε η Φρόσω Μαύρου. Το layout ανέλαβε ο Φίλιππος Βασιλειάδης. Οι φωτογραφίες στο άλμπουμ είναι του Γιώργου Ιωάννου και του Αντρέα Τραχωνίτη.



Το «The Age of Now» περιλαμβάνει 13 κομμάτια, οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις των οποίων «παραπέμπουν σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα και οι μουσικές ταμπέλες καταρρέουν», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα. Αν θέλετε μια εύκολη λέξη -όπως ροκ, ποπ ροκ, εναλλακτική- για να ακούσετε τον δίσκο, δεν θα τη βρείτε.


Οι δεκατρείς (!) μουσικοί που συνέβαλαν στον δίσκο παραδίδουν έναν ονειρικό ακουστικό κόσμο, για ακροατές που δεν ζητούν περισσότερα από τις μουσικές που σερβίρουν τα ραδιοφωνικά playlists.


Made in Cyprus
Η ένδειξη στο πίσω μέρος του άλμπουμ είναι σαφής, και στη χθεσινή συνέντευξη τύπου φρόντισαν να την κάνουν ακόμη πιο ξεκάθαρη: made in Cyprus σημαίνει πως όλο το δισκάκι (που καλό είναι να φροντίσετε να έχετε στα χέρια σας, γιατί αξίζει) δημιουργήθηκε, ηχογραφήθηκε και σχεδιάστηκε στην Κύπρο. «Υπάρχουν πολλοί νέοι που κάνουν δημιουργικά πράγματα στην Κύπρο» υποστηρίζουν οι τρεις παρόντες στη χθεσινή διάσκεψη: ο Λ. Μουμτζής, ο Αντρέας Τραχωνίτης, ηχολήπτης και ντράμερ, και η Μικαέλα Τσαγγάρη, η οποία συμμετέχει στον δίσκο στα φωνητικά και ως βοηθός ηχολήπτης.


Ετοιμάζεται και βίντεο κλιπ από τον Παναγιώτη Μηνά, για το κομμάτι The City That Rules Our Minds. Stay YouTubed!


Οι συναυλίες
Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση για την παρουσίαση του δίσκου (θα ακουστούν, όμως, και κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο «Girls, Ghosts and Gods» και κάποιες διασκευές) θα δοθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, στην παλιά Λευκωσία.


Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη παρουσιάσεις στις 24 και 31 Ιανουαρίου, στον ίδιο χώρο.


Στις συναυλίες συμμετέχουν οι: Λευτέρης Μουμτζής -φωνή, κιθάρα, πλήκτρα, Παύλος Μιχαηλίδης -βιολί, Δημήτρης Κακαβούλης -πλήκτρα, κρουστά, Δημήτρης Γιασεμίδης - φλάουτο, τρομπόνι, Μάριος Μιχαήλ - μπάσο, Αντρέας Τραχωνίτης - τύμπανα, κρουστά, Μικαέλα Τσαγγάρη - φωνητικά, κρουστά, κιθάρα.


+ Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30. Εισιτήρια προς 10 ευρώ. Κρατήσεις τηλ. 99566485.
Ο δίσκος «The Age of Now» διατίθεται διαδικτυακά στο www.louvana.com.cy και -προς το παρόν- στα καταστήματα Ant Comics (Στοά Παπαδοπούλου, πλατεία Φανερωμένης, παλιά Λευκωσία) και στο Windcraft Music Center (οδός Ξάνθης Ξενιέρου, κάτω από τον κυκλικό κόμβο ΟΧΙ)


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ