Οι ταινίες της εβδομάδας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.2.2012

Sherlock Holmes


Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Παίζουν οι: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Τζουντ Λο, Ρέιτσελ Άνταμς κ.ά.



O δαιμόνιος καθηγητής Μοριάρτι απειλεί να διαταράξει την παγκόσμια ειρήνη και ο μόνος που μπορεί να τον εμποδίσει είναι ο ντετέκτιβ Χολμς - πάντα με τη βοήθεια του πιστού βοηθού του Γουότσον.
Στο βικτοριανό Λονδίνο ο Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτει ότι ο θάνατος του εστεμμένου πρίγκιπα της Αυστρίας δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά δολοφονία. Ο καθηγητής Μοριάρτι, αιώνιος εχθρός του Σέρλοκ Χολμς, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, κινώντας τα νήματα ενός πολέμου ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.
Χωρίς να... αγχώνεται ο Σέρλοκ Χολμς θεωρεί ότι βρίσκεται ενώπιον της σημαντικότερης υπόθεσης στην καριέρα του και πως με αυτήν θα έχει περισώσει την πτώση του δυτικού πολιτισμού...
Εγγλέζικο χιούμορ και γρήγορες εναλλαγές στη σκηνοθεσία του Γκάι Ρίτσι βρίσκονται μέσα στη δεύτερη έκδοση του «σύγχρονου» Σέρλοκ Χολμς, οι κριτικοί όμως δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι όσο την πρώτη φορά. Στο δρόμο βρίσκεται και τρίτος «Σέρλοκ Χολμς» με τους ίδιους βασικούς συντελεστές και δεν απομένει παρά να δούμε αν θα είναι η... φαρμακερή.


The Muppets


Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Παίζουν οι: Τζέισον Σίγκελ, Έιμι Άνταμς, Κρις Κούπερ, Ρασίντα Τζόουνς κ.ά.



Στις μίνι διακοπές τους στο Λος Άντζελες, ο Γουόλτερ, ο μεγαλύτερος φαν των Muppets στον κόσμο, ο αγαπημένος του αδελφός Γκάρι και η κοπέλα του Μαίρη, πληροφορούνται πως ο μεγιστάνας του πετρελαίου Τεξ Ρίτσμαν σκοπεύει να κατεδαφίσει το περίφημο Muppet Theater, με σκοπό να στήσει στη θέση του μια πετρελαιοπηγή. Αμέσως αποφασίζουν να προσεγγίσουν τον Κέρμιτ, τον βάτραχο, στην έπαυλή του και με τη βοήθειά του να αναζητήσουν τους παλιούς φίλους και συνεργάτες του, πείθοντάς τους να προχωρήσουν στην επανασύνδεση του δημοφιλέστατου θιάσου τους.
Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τη διοργάνωση του μεγαλύτερου τηλεμαραθωνίου στην ιστορία των Muppets, ώστε να συγκεντρωθούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται, ώστε το θέατρό τους να παραμείνει στη θέση του.
Δεν είναι όμως όλα ρόδινα: μπροστά σε όλο αυτό τον θόρυβο, ο Τεξ Ρίτσμαν δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Άλλωστε, αυτός δεν ήταν ποτέ φαν των Muppets και των «άνοστων» αστείων τους.


Underworld Awakening


Σκηνοθεσία: Μανς Μάρλιντ και Μπγιόρν Στάιν
Παίζουν οι: Κέιτ Μπέκινσλεϊλ, Μάικλ Ίλι, Τσαρλς Ντανς, Θήο Τζέιμς κ.ά.



Η τέταρτη έκδοση της σειράς ταινιών Underworld με τίτλο Awakening, μάς ταξιδεύει 15 χρόνια μετά την «ιστορική» μάχη της Σελίν με τον βρυκόλακα Έλντερ Μάρκους. Η Σελίν ξυπνά -αφού είχε διατηρηθεί παγωμένη σε ένα εργαστήρι- για να ανακαλύψει πως έχει μια κόρη, τη Νίσα, από τη σχέση της με τον Μάικλ. Η 14χρονη κοπέλα έχει κληρονομήσει τις ικανότητες του πατέρα της, ο οποίος ήταν υβρίδιο λυκανθρώπου και βαμπίρ, με αποτέλεσμα να την χρειάζεται μια επιστημονική ομάδα της BioCom, για να αναλύσουν το DNA της και να δημιουργήσουν πανίσχυρους λυκανθρώπους, οι οποίοι θα γίνουν οι εχθροί των βρικολάκων. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ανθρωπότητα έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στις δύο πανάρχαιες αυτές φυλές...
Ανεξάντλητη δράση και αδιάκοπες συγκρούσεις είναι ό,τι χαρακτηρίζει αυτήν την ταινία και βεβαίως η Κέιτ Μπέκινσεϊλ που δεν μένει απαρατήρητη.
Για όσους αρέσκονται στην εικόνα μιας ταινίας, παρά στην ουσία της.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ