Mike deGruy και Andrew Wight οι νέες απώλειες της 7ης Τέχνης

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.2.2012

Ο συμπαραγωγός και ο κινηματογραφιστής της πιο πετυχημένης αυστραλιανής ταινίας του 2011, Sanctum, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη Νέα Νότια Ουαλία.


Πρόκειται για τον συμπαραγωγό της ταινίας «Sanctum» Άντριου Γουάιτ [Andrew Wight - βασικό στέλεχος στην παραγωγή του «Avatar»] και τον κινηματογραφιστή Μάικ Ντεγκράι [Mike deGruy] .

Οι δύο άνδρες εργάζονταν πάνω σε μια νέα ταινία μεγάλου μήκους, που θα γυριζόταν στην Παπούα Νέα Γουϊνέα. To ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, οδηγούσε ο Άντριου Γουάιτ.

Οι δύο υπήρξαν συνεργάτες του Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος ήταν ο έτερος παραγωγός της ταινίας «Sanctum», που κινηματογραφήθηκε σε 3D.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού», του «Avatar» και άλλων επιτυχιών είχε ανακοινώσει τη λειτουργία ενός στούντιο για 3D παραγωγές στη Μελβούρνη, σε συνεργασία με τον Άντριου Γουάιτ, μιας και ο τελευταίος ήταν ο πλέον ειδικός στην κινηματογράφηση ταινιών 3D.

Αργά χθες, ο Τζέιμς Κάμερον εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των δύο συνεργατών και φίλων του.

«Ο Μάικ και ο Άντριου ήταν σαν οικογένεια για μένα. Ήταν τα αδέλφια μου στο βυθό. Ήταν και οι δύο πραγματικοί εξερευνητές, που έκαναν απίστευτα πράγματα και πήγαιναν σε μέρη όπου ο άνθρωπος δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Γουάιτ ήταν ευγενικός και έμπιστος, πάνω απ' όλα προγραμμάτιζε τα πάντα με προσοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι τραγικά ειρωνικό το ότι πέθανε οδηγώντας ελικόπτερο, που για τον ίδιο ήταν η δεύτερη φύση του, όπως για τους περισσότερους θα ήταν το να οδηγούν αυτοκίνητο».

Ο Κάμερον ανέφερε ακόμη πως οι δύο «πέθαναν κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπούν περισσότερο, να εκδράμουν στη θάλασσα σε μια νέα και προκλητική αναζήτηση, να διασκεδάζουν με το δικό τους τρόπο με σκληρή δουλειά, για να πετύχουν όσα δεν είχαν γίνει ξανά προηγουμένως.

Ο θάνατός τους είναι μια τεράστια απώλεια για τον κόσμο της υποθαλάσσιας εξερεύνησης, της προστασίας των βυθών και της κινηματογραφικής παραγωγής».

Στη φωτογραφία, ο Mike deGruy και ο Andrew Wight σε παλαιότερη συνάντηση με τον James Cameron.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ