Ταξιδεύει στη Γαλλία το Casus Belli

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 6.2.2012

Στις γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται αυτό το διάστημα η ταινία μικρού μήκους του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, με τίτλο Casus Belli.


O νεαρός σκηνοθέτης παρουσιάζει σε 11 λεπτά την κρίση στην Ελλάδα σε μια ευφυέστατη ταινία, ρεαλιστική και επίκαιρη όσο καμιά άλλη.


Το «Casus Belli» προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του σχετικού τμήματος του Φεστιβάλ της Βενετίας και γράφτηκαν γι' αυτό διθυραμβικά σχόλια στον διεθνή Τύπο.


Αυτή την περίοδο, το «Casus Belli» προβάλλεται στις γαλλικές αίθουσες σε ολόκληρη την γαλλική επικράτεια υπό το πρόγραμμα RADI και σε διανομή L'Agence du Court Metrage. Η διανομή του ξεκίνησε τον προηγούμενο Αύγουστο ενώ θα συνεχιστεί να προβάλλεται συνεχόμενα μέχρι τον Απρίλη του 2012.

Μέχρι στιγμής έχει προβληθεί πάνω από 300 φορές σε 34 αίθουσες σε όλη τη Γαλλία.



Επίσης, μετά την περσινή επιλογή του στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του Clermont Ferrand, οι διοργανωτές του φεστιβάλ αποφάσισαν να συμπεριλάβουν την ταινία ξανά στο φετινό πρόγραμμα Collections που παρουσιάζει τις καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ από τη χρονιά ίδρυσής του.

Ταυτόχρονα το Canal+ έχει ήδη προβάλει την ταινία στο πρόγραμμά του 15 φορές [!] ενώ ήταν η προτεινόμενη ταινία στους Γάλλους θεατές για το τηλεοπτικό αφιέρωμα στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. Αγοράστηκε από το ARTE που θα προβάλει την ταινία στις αρχές Απρίλη, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας σε κεντρικό κινηματογράφο του Παρισιού παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και συνέντευξη του σκηνοθέτη που θα καλυφθεί από τηλεοπτικό συνεργείο του ARTE.

Η ταινία προβάλλεται επίσης αφιλοκερδώς και χωρίς εισιτήριο σε γαλλικά χωριά σε ολόκληρη την επαρχία και σε νεανικά στέκια και καταλήψεις στο Παρίσι.

Τέλος, το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη με τίτλο « Stage Fright» βραβεύτηκε με το μεγάλο βραβείο του C.N.C [Centre national du cinéma].


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ