Απεβίωσε η Γουίτνεϊ Χιούστον

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 12.2.2012

«Δυστυχώς είναι αλήθεια», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της διάσημης τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον, ο οποίος επιβεβαίωσε τον θάνατό της το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου. Ήταν μόλις 48 ετών.


Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν μεταδοθεί. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της στις 23.55 GMT [01.55 το ξημέρωμα - ώρα Κύπρου].


Η Γουίτνεϊ Χιούστον υπήρξε διάσημη και πολυβραβευμένη, με αρκετά βραβεία Γκράμι στο ενεργητικό της. Απεβίωσε μια μέρα πριν τη φετινή τελετή απονομής των εν λόγω βραβείων, και ενώ ετοιμαζόταν για το καθιερωμένο προεόρτιο πάρτι της τελετής.




Η τελευταία ερμηνεία της Γουίτνεϊ Χιούστον, στις 9 Φεβρουαρίου 2012.
Έζησε την επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στα '90, ωστόσο η προσωπική της ζωή υπήρξε ταραχώδης κυρίως λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο εθισμός της στα ναρκωτικά.


Πνευματική μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν η σπουδαία και διάσημη Αρίθα Φράνκλιν. Η βιολογική της μητέρα, Σίσι Γουόργουικ, ήταν τραγουδίστρια των γκόσπελ και των μπλουζ.



Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Γουίτνει Ελίζαμπεθ Χιούστον άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία, φήμη και δισεκατομμύρια. Το 1987 βρέθηκε στο No 1 των αμερικανικών charts με το άλμπουμ Whitney, το οποίιο ήταν και το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που σκαρφάλωσε στην κορυφή.


Το 1992 κυριάρχησε και στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "The Bodyguard", με συμπρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ. Δεν είχε σημασία ούτε η υποκριτική της ικανότητα, ούτε η κινηματογραφική αξία της ταινίας. Η Γουίτνεϊ Χιούστον είχε καταφέρει να εξοστρακίσει κάθε κινηματογραφική σταρ και να παραδώσει στο κοινό μια από τις διασημότερες ταινίες στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά. Το soundtrack συνάντησε επίσης μεγάλη επιτυχία. Η ερμηνεία της Γουίτνεϊ Χιούστον στο τραγούδι I Will Always Love You απλά επιβεβαίωσε τη σπουδαία φωνή της.


Στη μακριά λίστα των βραβείων που έλαβε συμπεριλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Award, 22 American Music Awards.


ΠΗΓΗ: parathyro.com, tovima.gr, in.gr



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ