Τιμήθηκε στη Μπερλινάλε η Μέριλ Στριπ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 15.2.2012

Με το βραβείο συνολικής προσφοράς του φεστιβάλ του Βερολίνου τιμήθηκε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου η Μέριλ Στριπ, η οποία αυτή την περίοδο σαρώνει βραβεία για την ερμηνεία της στην ταινία Τhe Iron Lady στο ρόλο της ως Μάργκαρετ Θάτσερ.


Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η διάσημη ηθοποιός ευχαρίστησε τη σκηνοθέτιδά της σε αυτή την ταινία, Φιλίντα Λόιντ, αλλά και τον make up artist της, Τζ. Ρόι Χέλαντ, με τον οποίο εργάζονται σε κάθε της ταινία από το 1982.

Το απόγευμα πριν την τελετή απονομής, η Μέριλ Στριπ έδωσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για το ρόλο της αλλά και για την ίδια τη Σιδηρά Κυρία, στην οποία πιθανώς να οφείλει το επόμενο της Όσκαρ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ένας δημοσιογράφος έτρεξε στο πάνελ και της έδωσε ένα μπουκέτο λουλούδια μαζί με ένα φιλί. «Ω, ευχαριστώ πολύ. Ο άντρας μου δεν μου έστειλε λουλούδια. Ευτυχώς που υπάρχει ο Dieter [Kosslick, διευθυντής του φεστιβάλ]». Ένας Ρώσος δημοσιογράφος της έδωσε μια μπάμπουσκα με τη μορφή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την ταινία και την αυστηρή κριτική που δέχθηκε στην Αγγλία, η σκηνοθέτιδα Φιλίντα Λόιντ -η οποία ήταν επίσης παρούσα στο πάνελ- είπε ότι πρόθεση  των δημιουργών  δεν ήταν ο «εξωραϊσμός ενός τέρατος» αλλά μια μυθοπλαστική απόπειρα να βρεθούμε μέσα στο μυαλό της Θάτσερ.

«Αντιλαμβάνομαι όμως τους λόγους που πολλοί της γενιάς μου είχαν αντίρρηση με την ταινίαΕίναι η γενιά που ωρίμασε στη δεκαετία του 1980, όταν η Θάτσερ ήρθε στην εξουσία. Οι μεν συντηρητικοί δεν θέλουν να δουν το είδωλό τους να απομυθοποιείται, οι δε  φιλελεύθεροι είναι ούτως ή άλλως επιθετικοί προς το πρόσωπό της».

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις επιτυχίες, υπάρχει ένα τίμημα που πληρώνει όποιος βρίσκεται τόσο ψηλά όσο η Μέριλ Στριπ αυτή τη στιγμή. «Θα ήθελα να επισκεφτώ πέντε μουσεία στο Βερολίνο αλλά δεν τα έχω καταφέρει ακόμη», είπε η ηθοποιός.

«Γιατί αν πάω να δω τα μουσεία όλοι θα βλέπουν εμένα. Δεν λέω ότι δεν μου αρέσει να βρίσκομαι εδώ που έχω φτάσει αλλά ναι, υπάρχει κάποιο τίμημα. Σίγουρα πάντως δεν με επηρέασε στα καθήκοντά μου ως μητέρα γιατί όταν κάνεις το επάγγελμα το οποίο κάνω, τον περισσότερο χρόνο είσαι άνεργη άρα αναγκαστικά μένεις σπίτι...».

Στη διάρκεια του φεστιβάλ του Βερολίνου θα προβληθούν επτά συνολικά ταινίες της Μέριλ Στριπ, ανάμεσά τους η Σιδηρά Κυρία, η Cramer Vs Cramer και Sophie's Choice.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ