Μετάλλιο Τεχνών στον Αλ Πατσίνο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 15.2.2012

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε εποχές τραγωδίας, εσείς βοηθάτε την ανάπτυξή του λαού μας». Με αυτή τη φράση, ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε στον Αλ Πατσίνο το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών, στο Λευκό Οίκο.


«Η δύναμη των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών είναι ότι μιλούν σε όλους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος από εμάς που οι πεποιθήσεις του δεν έχουν επηρεαστεί από την ευγλωττία ενός συγγραφέα, που οι γνώσεις του δεν εμπλουτίστηκαν χάρη στις ιδέες ενός ιστορικού, ή κάποιοι που δεν γνώρισαν πνευματική ανάταση μέσα από τη φωνή ενός τραγουδιστή. Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες στιγμές στην ζωή μας» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος απένειμε και το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών.

al2
al
al3


Εκτός από τον 71χρονο Αλ Πατσίνο στον οποίο επικεντρώθηκαν τα φλας, με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών τιμήθηκαν επίσης ο γλύπτης Μάρτιν Περγίαρ, η συλλέκτρια έργων τέχνης Έμιλι Ρo Πούλιτζερ και ο θρύλος της κάντρι μουσικής Μελ Τίλις μεταξύ άλλων.

Το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών απονεμήθηκε στον ιστορικό και καθηγητή του UCLA Θεόφιλο Ρουίζ, στον ποιητή Τζον Άσμπερι και σε άλλους.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ