Το έργο DNA ταξιδεύει σε ΗΠΑ και Γερμανία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.2.2012

Το βραβευμένο στα πρόσφατα θεατρικά βραβεία του ΘΟΚ έργο του Γιώργου Νεοφύτου με τίτλο DNA, ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και το Βισμπάντεν.


Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνεται στα 10 έργα που έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε 430 υποβληθέντα έργα από 56 χώρες και θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου hotINK at the Lark [International Festival of Play Reading hotINK at the Lark ], το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη μεταξύ 22-26 Μαρτίου.

Επίσης το έργο, το οποίο ανέβηκε από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στη Θεατρική Μπιενάλε «Νέα Έργα από την Ευρώπη» [Neue Stücke aus Europa], που θα λάβει χώρα στο Βισμπάντεν της Γερμανίας  από τις 14 μέχρι τις 24 Ιουνίου.

DNA


Το “DNA” είναι ένα έργο που προσεγγίζει το θέμα των αγνοουμένων με μια άλλη ματιά, με μια σκληρή αλλά ρεαλιστική τοποθέτηση του συγγραφέα πάνω στο θέμα, μετά την ταυτοποίηση των οστών των αγνοουμένων.

Στην παράσταση του Σατιρικού, το οποίο έδωσε την πρεμιέρα του τον Απρίλιο 2010, τον ρόλο της γυναίκας του αγνοούμενου κρατούσε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, του γιου ο Βασίλης Μιχαήλ και της αγαπημένης του η Μαρία Χριστοδούλου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Χάρης Καυκαρίδης, τη μουσική επιμελήθηκε ο Ανδρέας Μακρής και το φωτισμό ο Γιώργος Λάζογλου.

Το έργο DNA απέσπασε στα πρόσφατα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ το βραβείο συγγραφής θεατρικού κειμένου.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ