Έλληνας συνελήφθη για την κλοπή έργου του Νταλί

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.2.2013

Ένας 29χρονος Έλληνας με το όνομα Φοίβος Ισταυρίογλου συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK το Σάββατο, και θεωρείται ύποπτος για την κλοπή ενός πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί από τη γκαλερί Venus Over Manhattan της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο.


Σε δικαστική διαδικασία την Τρίτη, ο 29χρονος αρνήθηκε την κατηγορία ενώ η εγγύηση ορίστηκε στις 100 χιλιάδες δολάρια.


Πάντως, η Εισαγγελία στηρίζει την ενοχή του στα αποτυπώματα που βρέθηκαν στη γκαλερί [σύμφωνα με την Guardian από ένα μπουκάλι χυμού το οποίο επίσης είχε κλέψει], καθώς και στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο χώρο.


Εδώ, η έκθεση του τοπικού εισαγγελέα, Σάιρους Βανς



cartel3


Η αξία της ακουαρέλας [αρχική φωτο - λεπτομέρεια], η οποία φέρει τον τίτλο «Cartel del Don Juan Tenorio» [1949], εκτιμάται στις 150 χιλιάδες δολάρια.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος επέστρεψε με τον κλεμμένο πίνακα στην Ελλάδα, αλλά μόλις αντιλήφθηκε ότι το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας είχε κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, τον ταχυδρόμησε ανώνυμα στην νεοϋρκέζικη γκαλερί.


Όσο για την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, οφείλεται -σύμφωνα με την Guardian- στην «πρόταση» που δέχτηκε από έναν ανακριτή ο οποίος υποδύθηκε τον ιδιοκτήτη γκαλερί τέχνης και του πρόσφερε τη θέση συμβούλου...


ΠΗΓΗ: GUARDIAN


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ






Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ