Παίρνει διαστάσεις ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γέρου περί πλαστού έργου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 22.2.2012

Δεν σχολιάζει τίποτα προτού μιλήσει με τους δικηγόρους του ο Νίκος Ψαθάρης, διευθυντής του Οίκου Δημοπρασιών Ψαθάρη, σχετικά με τους ισχυρισμούς του γνωστού καλλιτέχνη Δημήτρη Γέρου πως ένα έργο που δημοπρατήθηκε στη Λευκωσία και φέρει την υπογραφή του, είναι πλαστό.


Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν ο Δημήτρης Γέρος απέστειλε e-mail σε κυπριακό ΜΜΕ, στο οποίο ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τυχαία στο διαδίκτυο έναν πίνακα που φέρει το όνομά του αλλά είναι πλαστός και ο οποίος δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Ψαθάρη.

Σε αυτό το email αλλά και με δηλώσεις του σε κυπριακή εφημερίδα, ο Δ. Γέρος αναφέρει πως το φερόμενο ως πλαστό έργο είναι «κραυγαλέα πλαστό» και διασύρει τη φήμη του.

geros2
Εδώ, το αυθεντικό έργο του Δημήτρη Γέρου, το οποίο υπάρχει σε δύο-τρεις παραλλαγές. Στην πρώτη φωτογραφία πάνω, το έργο που δημοπρατήθηκε στη Λευκωσία.



Το «Παράθυρο» επικοινώνησε με τον κ. Ψαθάρη ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε προτού μιλήσει με τον δικηγόρο του και μάς παρέπεμψε στην δήλωση που έκανε και στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής: «ο Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης Λτδ. πάντα προβαίνει σε έλεγχο όλων των έργων πριν από κάθε δημοπρασία του. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε θέμα με αμφισβήτηση έργων που δημοπρατήθηκαν. Κατά την εξέταση του συγκεκριμένου έργου δεν διαπιστώθηκαν μορφικά και τεχνοτροπικά στοιχεία που να εγείρουν επιφυλάξεις ως προς την αυθεντικότητα του και δεν υφίσταται πρόθεση δυσφήμησης του έργου κανενός καλλιτέχνη». 

Άφησε πάντως να νοηθεί ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά ενώ το ίδιο έχει ήδη δηλώσει και ο Δημήτρης Γέρος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ