Συμφωνήθηκε η αποκατάσταση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 22.2.2012

Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συμφωνηθεί η αποκατάσταση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο.


Σε σύσκεψη της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, παρουσία της αξιωματούχου των ΗΕ Jennifer Wright, αποφασίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ανάληψη δράσης για την υποστήριξη, σε πρώτο στάδιο, και στη συνέχεια για αποκατάσταση της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, στη βάση μελέτης που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Την ευθύνη για τη διευκόλυνση και επίβλεψη των εργασιών για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα θα αναλάβει η Τεχνική Επιτροπή, έχοντας την υποστήριξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών, σύμφωνα με τις διεθνώς αναγνωρισμένες διαδικασίες και κανονισμούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Τεχνική Επιτροπή εκφράζει την πεποίθηση ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνεχιζόμενης διαδικασίας διεύρυνσης των τομέων συνεργασίας μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, η οποία μπορεί, όπως αναφέρει, να επιτευχθεί μόνο μέσω κοινών προσπαθειών, γι’ αυτό και καλεί όλους όσοι συμμερίζονται το όραμα αυτό να συμβάλουν στην προσπάθεια για αποκατάσταση του Μοναστηριού.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ