Αυτός είναι ο φωτορεπόρτερ Remi Ochlik

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 23.2.2012

Ο Ρεμί Οσλίκ είναι ένας από τους δύο δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους στη Συρία στις 22 Φεβρουαρίου.


Εργαζόταν για το περιοδικό Paris Match και είχε τιμηθεί πριν 12 μέρες με το βραβείο World Press Photo για φωτογραφία που τραβήξει στο μέτωπο της Λιβύης. Θεωρείτο ένας από τους πιο ταλαντούχους φωτορεπόρτερ της γενιάς του.

Ο θάνατος του Ρεμί Οσλίκ και της 50χρονης Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν, η οποία εργαζόταν ως πολεμική ανταποκρίτρια για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Battle for Libya this image won the 1st prize stories in General News
«Μάχη για τη Λιβύη» είναι ο τίτλος της φωτογραφίας του Ρεμί Οσλίκ που απέσπασε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ειδησεογραφίας, του κορυφαίου διεθνούς διαγωνισμού World Press Photo. H φωτογραφία λήφθηκε στις 11 Μαρτίου 2011 στην πόλη Ras Lanouf, στη Λιβύη.

Libyans celebrate following the official declaration of liberation
Supporters of Mubarak attack anti-government protesters, Cairo
The largest anti-government demonstration in modern Egyptian history

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ