Απεβίωσε ο Βασίλης Τσιβιλίκας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 29.2.2012

Ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών.


Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι η διευθύντρια του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης εντός του ασθενοφόρου, ενώ επί πάνω από 40 λεπτά, οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία.

Γεννημένος ως ένας κωμικός ηθοποιός, ο Βασίλης Τσιβιλίκας γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα θεατρικά ήδη της πρόζας και της επιθεώρησης. Με την δεύτερη ξεκίνησε να ασχολείται ήδη στις αρχές του '70 για να ακολουθήσει η πρόζα στα μέσα της ίδιας δεκαετίας.

Το 1970 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, στην ταινία «Η θεία μου η χίπισσα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες: Ο κύριος σταθμάρχης (1972), Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972), Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972), Ο κατεργάρης (1971), Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971).

Θιασάρχης εδώ και πολλά χρόνια, βρισκόταν συνέχεια πάνω στη σκηνή, τόσο ως πρωταγωνιστής αλλά και από τη θέση του σκηνοθέτη.

Μέχρι την υστάτη, ο Βασίλης Τσιβιλίκας έπαιζε θέατρο. Φέτος, για δεύτερη σεζόν παρουσίασε την κωμωδία «Ζωή ποδήλατο» με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου, τον Πέτρο Ξεκούκη και άλλους.


Ηταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ