Αφιέρωμα του αρχείου της ΕΡΤ στον Βασίλη Τσιβιλίκα

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 29.2.2012

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού Βασίλη Τσιβιλίκα, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη προδομένος απ' την καρδιά του, το αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Η ζωή είναι αλλού» με την Εύη Κυριακοπούλου, παραγωγής 2006.


Στην εκπομπή, ο Βασίλης Τσιβιλίκας μιλάει για τα πρώτα βήματα της θεατρικής του διαδρομής, καθώς και για τη συνεργασία του με την Έλλη Λαμπέτη και τον Κάρολο Κουν.

Περιγράφει τις επιρροές που τον ώθησαν σε νεαρή ηλικία να ασχοληθεί με το θέατρο, όπως και τον πρώτο του ρόλο στη θεατρική ομάδα του Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αφιερώθηκε στην κωμωδία και καταθέτει την άποψή του για την τέχνη του ηθοποιού και το ρόλο του στην κοινωνία. Στη διάρκεια της συζήτησης, γίνεται αναφορά σε πρόσωπα του χώρου με τα οποία συνεργάστηκε, καθώς και στην επαφή του με το θεατρικό κοινό.

tsiv3
tsiv2


Παράλληλα αποκαλύπτονται στοιχεία του εσωτερικού κόσμου του επιτυχημένου ηθοποιού, το ήθος και τις αξίες που προσδιορίζουν τη στάση ζωής του και την αντίληψή του για το θέατρο. Αποτυπώνονται η προσωπική του σχέση με αυτό, η αγάπη και το πάθος για τη δουλειά του, αλλά και οι ανησυχίες του για το μέλλον. Σχολιάζει επίσης, τα θεατρικά έργα του Μολιέρου με αφορμή τις παραστάσεις «Ασυλλόγιστος» και «Φιλάργυρος» στις οποίες συμμετείχε, κάνοντας αναφορές στα θέματα που διαπραγματεύονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προβάλλονται αποσπάσματα από θεατρικές εμφανίσεις του Βασίλη Τσιβιλίκα στην επιθεώρηση.









Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ