Στο φόρουμ «Μικρές γλώσσες, Μεγάλες λογοτεχνίες» της Έκθεσης Βιβλίου της Λειψίας συμμετείχε και φέτος το πολιτιστικό τμήμα της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο, με τον συγγραφέα Πάνο Ιωαννίδη.
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας, η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση της Γερμανίας μετά την Φραγκφούρτη, που παραδοσιακά επικεντρώνει την προσοχή της στη λογοτεχνία της Ανατολικής Ευρώπης.
Η Έκθεση της Λειψίας είναι κατά κύριο λόγο μια «δημόσια έκθεση» όπου η συνάντηση μεταξύ του συγγραφέα και του επισκέπτη βρίσκεται στο προσκήνιο.
Φέτος στις 17 Μαρτίου διάβασαν εντός του εκθεσιακού χώρου αποσπάσματα από έργα τους ο Κύπριος συγγραφέας Πάνος Ιωαννίδη μαζί με το Τσέχο συγγραφέα Jaroslav Rudiš και τον Ρουμάνο συγγραφέα Ovidiu Nimigean.
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες της Deutsche Welle, αναφέρεται ότι «ενδιαφέρον είναι ότι το βιβλίο του Ιωαννίδη εκδόθηκε στα γερμανικά από τον μικρό οίκο Verlag auf dem Ruffel που ειδικεύεται κυρίως σε τουρκολογική βιβλιογραφία. Προφανώς το βιβλίο ήταν ελκυστικό γιατί είναι αμόλυντο από κάθε ελληνοτουρκική μοχθηρία.»
Μια μέρα προηγουμένως, στις 16 Μαρτίου στο «Σπίτι της Λογοτεχνίας» στο Βερολίνο, το πολιτιστικό τμήμα της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο διοργάνωσε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε ο συγγραφέας Πάνος Ιωαννίδης με το μυθιστόρημα του «Αμερική '62».

Με έναυσμα το καταλυτικό αυτό γεγονός, ο Αρχοντίδης, με απογυμνωτική ειλικρίνεια, μιλάει για τις εμπειρίες του στο Νέο Κόσμο, για τον εφιάλτη που έζησε στο αντιπυραυλικό καταφύγιο της Νέας Υόρκης, για τις απρόσκλητες μεταφυσικές εμπειρίες του, για ευτυχείς μα και τραυματικές γνωριμίες με κάθε είδους και κάστας ανθρώπους, για μια δυσάρεστη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Κέννεντυ και για μια συνάντηση με τους Μπίλυ Ουάιλντερ, Σίρλεϊ Μακλέιν και Τζακ Λέμον στα πλατό του Χόλιγουντ κι ακόμα, για την ανταγωνιστική, αρχικά, σχέση του μ' ένα Τούρκο συμφοιτητή του, που εξελίσσεται σε φιλία.
Συντονιστής των εκδηλώσεων ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουπαράνης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 110 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Ράλλης, η Επιτετραμμένη a.i. Έλενα Ράφτη, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βερολίνου και του Ινστιτούτου Γκαίτε, μέλη του προσωπικού της Κυπριακής Πρεσβείας Βερολίνου, καθώς επίσης ελληνικό, κυπριακό και γερμανικό κοινό.