Παράθυρο logo
Aπεβίωσε η ζωγράφος Καίτη Στεφανίδου
Δημοσιεύθηκε 26.03.2012
Aπεβίωσε η ζωγράφος Καίτη Στεφανίδου


«Αισθάνομαι ότι αυτή η ζωή είναι πέρα από τις αισθήσεις μας, ότι υπάρχει κάτι πολύ εσωτερικό που παραμένει φευγαλέο, άπιαστο από τη διάνοιά μας»


Καίτη Στεφανίδου




Απεβίωσε το Σάββατο 24 Μαρτίου η Καίτη Στεφανίδου, μια από τις σημαντικότερες ζωγράφους της εικαστικής παραγωγής της Κύπρου.


Η Καίτη Φασουλιώτου Στεφανίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1925.


Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας κατά το διάστημα 1948-1955 (αρχικά με διετή προκαταρκτική παρακολούθηση) έχοντας ως δασκάλους τους Ουμπέρτο Αργυρό και Γιάννη Μόραλη, καθώς επίσης και τον Παντελή Πρεβελάκη στην Ιστορία της Τέχνης.


Η πραγματική γνωριμία της Στεφανίδου με τα διεθνή καλλιτεχνικά ρεύματα έλαβε χώρα στην εποχή της παραμονής της στο Λονδίνο, μεταξύ 1956 και 1960, στη διάρκεια της οποίας παρακολούθησε μαθήματα στο St Martin’s School of Art του Λονδίνου.


Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών και από τις πρώτες Κύπριες που διέπρεψαν στον τομέα των εικαστικών Τεχνών.


Η Καίτη Στεφανίδου ήταν παντρεμένη με τον Κύπριο ζωγράφο Τάσο Στεφανίδη, ο οποίος απεβίωσε το 1996. Μαζί είχαν δύο παιδιά: τον Πάνο Στεφανίδη, επίσης ζωγράφο, και την Μαρίνα.


Σε σημερινή ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών [ΕΚΑΤΕ] εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τους οικείους της Καίτης Στεφανίδου.


ΦΩΤΟ: ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ, 1953, λάδι σε χαρτόνι, 35Χ25 εκ.