Displays: η Κρατική Πινακοθήκη στη διάθεση καλλιτεχνών και ερευνητών

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 10.5.2013

Το Point Centre for Contemporary Art παρουσιάζει σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και την Κρατική Πινακοθήκη το εκθεσιακό και ερευνητικό πρόγραμμα Displays.


Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενθάρρυνση πρόσβασης, μελέτης και επιστημονικής πλαισίωσης της Κυπριακής Κρατικής Συλλογής της Σύγχρονης Τέχνης και των αρχείων της.


Είκοσι επτά προσκεκλημένοι επιλέγουν ένα έργο από την Συλλογή, με σκοπό την παρουσίασή του στο Point [Λεωφ. Ευαγόρου, Λευκωσία], και την πραγμάτευσή του μέσα από διαλέξεις, συζητήσεις και εικαστικά δρώμενα.


Τα επιλεγμένα έργα συγκεντρώνονται σταδιακά, σχηματίζοντας έτσι μια μη επιμελημένη ομαδική έκθεση.



Συμμετέχοντες: Αντρέας Βραχίμης, Μαρίνα Γεραλή, Θεόδουλος Γρηγορίου, Ζέλεια Γρηγορίου, Κωνσταντίνα Ζάνου, Γκλόρια Κασσιανίδου, Χριστίνα Λάμπρου, Ελένη Λοϊζίδου, Ιωάννα Λουκά, Κώστας Μάντζαλος, Ελένη Νικήτα, Άννα Νικολάου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Γιώργος  Παπαγεωργίου, Ελενα Παρπα, Δέσπω Πασιά, Πόλυς Πεσλίκας, Ούρσουλα Σαββοπούλου, Ρίτα Σεβέρη, Χαρά Στεφάνου, Θεοπίστη Στυλιανού-Λάμπερτ, Μαρίνα Σχίζα, Γιάννης Τουμαζής, Εύη Τσελίκα, Άλκης Χατζηανδρέου, Χρήστος Χατζηχρήστος, Natalie Heller



Το πρόγραμμα ξεκινά στις 21 Μαΐου με το display 1 και το ζωγραφικό έργο «Φυτεύτριες» (1932-33) του Αδαμάντιου Διαμαντή.


FYTEYTRIES2

Η Xριστίνα Λάμπρου, η Έλενα Πάρπα και η Κωνσταντίνα Ζάνου, τρεις ερευνήτριες της κυπριακής τέχνης και της ιστορίας των ιδεών, διαπραγματεύονται τις ιδεολογικές, ιστορικές και αισθητικές διαστάσεις που γεννούν στο χτες και στο σήμερα οι «Φυτεύτριες».


+ Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 21 Μαΐου στις 19:00 στο Point Centre for Contemporary Art [Μέγαρο Χατζησάββα, λεωφ. Ευαγόρου 2] στη Λευκωσία.


Πληροφορίες τηλ. 22662053, facebook,info@pointcentre.org, www.pointcentre.org


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ