Στα 120 εκατομμύρια η κληρονομιά του Λούσιαν Φρόιντ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 2.5.2012

Στον επί χρόνια συνεργάτη του, στη δικηγόρο του και σε μόλις ένα από τα πολλά παιδιά του κληροδότησε την περιουσία του ο Λούσιαν Φρόιντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 88 ετών.



Ο μεγάλος ζωγράφος άφησε στη διαθήκη του περιουσία 120 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει αφήσει πίσω του Βρετανός καλλιτέχνης.  Δικαιολογημένα, αν αναλογιστούμε πως το 2008 έσπασε το ρεκόρ για έργο ζωγράφου εν ζωή, όταν το έργο του με τίτλο «Benefits Supervisor Sleeping», το οποίο απεικονίζει μια γυμνή παχύσαρκη γυναίκα να κοιμάται σε έναν καναπέ, πουλήθηκε από τον Οίκο Christies έναντι του ποσού των 33,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, ο ζωγράφος άφησε μια μονοκατοικία και 2,5 εκατ. λίρες στον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Ντέιβιντ Ντόσον, ο οποίος εικονίζεται στον μισοτελειωμένο πίνακα Portait of the Hound, μαζί με το κατοικίδιο του Φρόιντ, Eλι.



hound


Το υπόλοιπο της περιουσίας του Φρόιντ κληροδοτείται στη δικηγόρο του Ντιάνα Ρόστρον και μία από τις κόρες του, τη Ρόουζ Πίαρς. Οι δύο γυναίκες κατονομάζονται ως διαχειρίστριες της διαθήκης και θα φροντίσουν για την καταστροφή προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχε εκφράσει εν ζωή.

Ο Φρόιντ είχε παντρευτεί δύο φορές και απέκτησε τουλάχιστον 14 παιδιά, από τα οποία τα δύο με την πρώτη του σύζυγο και τα υπόλοιπα με διάφορες ερωμένες. Φημολογείται, δε, ότι ο πραγματικός αριθμός των απογόνων του ήταν ακόμα μεγαλύτερος.


Σε κάθε περίπτωση, πλην της Ρόουζ, οι υπόλοιποι θα μείνουν τρομερά δυσαρεστημένοι...


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ