Βράβευσε τον Τόμας Βίντερμπεργκ στις Κάννες η Ανδρούλλα Βασιλείου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 31.5.2013

Το «παρών» της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών έδωσε για άλλη μια χρονιά η Ανδρούλλα Βασιλείου.


Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, η Ανδρούλλα Βασιλείου διέσχισε το κόκκινο χαλί της 66ης κινηματογραφικής διοργάνωσης στο πλευρό του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ.


Στο περιθώριο του φεστιβάλ, η Επίτροπος Βασιλείου απένειμε το φετινό ευρωπαϊκό βραβείο MEDIA στον Βίντερμπεργκ, έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου, συνιδρυτή του «Δόγματος 95» με τον Λαρς Φον Τρίερ και σκηνοθέτη των ταινιών Festen και The Hunt.


Ο Τόμας Βίντερμπεργκ βραβεύτηκε μαζί με τον συν-σεναριογράφο Τομπίας Λίντχολμ και την παραγωγό του Σίσσι Γκρομ, για το νέο τους κινηματογραφικό πρότζεκτ με τίτλο The Commune.


Πρόκειται για μια ταινία με κεντρικό θέμα ένα κοινόβιο στη Δανία, παρόμοιο με αυτό στο οποίο ο ίδιος ο σκηνοθέτης μεγάλωσε την δεκαετία του '70.


Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το 2014.


Στο φετινό φεστιβάλ των Καννών προβλήθηκαν 13 ταινίες επιχορηγημένες από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA το οποίο στηρίζει την 7η Τέχνη στην Ευρώπη.


vasiliou-tomas

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στις Κάννες, η Επίτροπος Βασιλείου συναντήθηκε με επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου και παρέστη σε ένα σεμινάριο για την ενδυνάμωση της θέσης των κινηματογραφιστών σχετικά με την πολιτιστική εξαίρεση.


Το 2014 θεωρείται μια κρίσιμη χρονιά για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στο πλαίσιο της οποίας το πρόγραμμα MEDIA θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος Creative Europe.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ