Εύφημη μνεία σε Κύπρο και Λιθουανία, στην Μπιενάλε Βενετίας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 1.6.2013

Eύφημη μνεία εξασφάλισαν στην Μπιενάλε Βενετίας η Κύπρος και η Λιθουανία, για την κοινή έκθεση οΟ.



Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου από την Επιτροπή της 55ης Διεθνούς Εικαστικής Έκθεσης, οι δύο χώρες βραβεύονται για τον «πρωτότυπο τύπο επιμέλειας που φέρνει κοντά δύο χώρες, σε μια μοναδική εμπειρία»


Η φετινή κριτική Επιτροπή της Μπιενάλε, αποτελούμενη από τους Jessica Morgan [Μ. Βρετανία], Sofía Hernández Chong Cuy [Μεξικό], Francesco Manacorda [Ιταλία], Bisi Silva [Νιγηρία] και Ali Subotnick [Ην. Πολιτείες] απένειμαν τον Χρυσό Λέοντα για την καλύτερη εθνική συμμετοχή στην Ανγκόλα, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην Μπιενάλε.


Καλύτερος καλλιτέχνης αναδείχθηκε ο Βρετανός Tino Sehgal, υποσχόμενος νέος καλλιτέχνης η Γαλλίδα Camille Henrot ενώ αποφασίστηκε να δοθούν και τέσσερις ειδικές μνείες:


στην Αμερικανίδα Sharon Hayes, στον Ιταλό Roberto Cuoghi,  στην εθνική συμμετοχή της Ιαπωνίας και στην κοινή συμμετοχή Κύπρου και Λιθουανίας. 


Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί τοπική ώρα, στη Βενετία, όπου δόθηκαν και οι Χρυσοί Λέοντες συνολικής προσφοράς στις εικαστικούς Maria Lassnig και Marisa Merz.


Εδώ, φωτογραφίες από την συμμετοχή της Κύπρου στην φετινή Μπιενάλε Βενετίας.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ 



 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ