Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το 8o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 3.6.2013

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ).


Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή Βραβεία όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.


Δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.


Οι διεθνείς παραγωγές που διαγωνίζονται στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα για το 2013 επιλέγονται και προσκαλούνται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους σκηνοθέτες Αλεξία Roider και Ιωακείμ Μυλωνά.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρώτης προβολής στην Κύπρο.


Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων, η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.


Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2013.

Η βράβευση των ταινιών που θα υποβληθούν και προσκληθούν θα ανατεθεί σε τριμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα.


Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς.

Βασικός στόχος είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο. Επίσης να παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία.

Ήδη η περσινή 2η χρονιά του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος αποτέλεσε μια πολύ γόνιμη χρονιά και ανακάλυψε νέα ταλέντα και νέες ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013.

+ Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλιστούν στις ιστοσελίδες, www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

Για επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας 77777745, 00 357 25 343902 και 00357 22809811.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ