Θεατρική κατασκήνωση στο χωριό Καμινάρια

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 12.6.2013

Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads πραγματοποιείται και φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Καμινάρια της επαρχίας Λεμεσού, από την Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013.


Η κατασκήνωση απευθύνεται σε νέους 15 – 18 ετών.


Κύριος άξονας του Crossroads είναι το θέατρο, που χρησιμοποιείται ως εργαλείο δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας καθώς και διαπολιτισμικής διαπαιδαγώγησης των νέων που ζουν στην Κύπρο.


Η ομάδα των εμψυχωτών αποτελείται από καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μέσα από εργαστήρια θεατρικών τεχνικών, δημιουργία ομάδας (team building) και διαλόγου που δημιουργούνται ειδικά για την κατασκήνωση.


Επίσης, τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορες μορφές εκφραστικών τεχνών που πλαισιώνουν το θέατρο μέσα από μικρά εργαστήρια (σχεδιασμός κοστουμιών, δημιουργία μασκών, κουκλοθέατρο και παντομίμα, φωτογραφία, μουσική, χορός και κίνηση).


Εκτός από τις θεατρικές δραστηριότητες, στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνεται και περπάτημα σε μονοπάτι της φύσης και αγώνας orienteering καθώς και η ευκαιρία παρακολούθησης μιας παράστασης στα πλαίσια του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» και συζήτηση με τον/την σκηνοθέτη/ιδα και τους ηθοποιούς.


Η κατασκήνωση κλείνει με μια παράσταση που δημιουργείται καθημερινά από τα παιδιά, σε συνδυασμό με τις άλλες δραστηριότητες τους, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.


Η θεατρική κατασκήνωση Crossroads IV διοργανώνεται από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό TheatrEtc και για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Culture in Action.


+ Η συμμετοχή στην κατασκήνωση είναι δωρεάν.


Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013.


Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπο συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.theatretc.com, στην ηλεκτρονική διεύθυνση theatroktl.promo@gmail.com και στα τηλ. 99790848 / (+90)5428540675

Μέγας Χορηγός της κατασκήνωσης είναι η Αμερικανική Πρεσβεία
Υποστηρίζουν: Κυπριακό Κέντρο Δ.Ι.Θεάτρου, Synergiamedia
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες ΠΟΛΙΤΗΣ και Yenidüzen

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ