Jamm-in και Pop-Up Festival στη λεωφ. Μακαρίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 12.6.2013

Συνεχίζεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου η σειρά μουσικών βραδιών Jamm-in στη λεωφ. Μακαρίου, ένα πρόγραμμα - προπομπός του Pop-Up Festival, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.


Οι Chipiron, ο Στέλιος Αντωνίου και οι The Down Town Grooves είναι οι φιλοξενούμενοι της Πέμπτης 13 Ιουνίου στην λεωφ. Μακαρίου, στη Λευκωσία.


Στο πλαίσιο των μουσικών βραδιών Jamm-in, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη για τον μήνα Ιούνιο και τις δύο πρώτες Δευτέρες του Ιουλίου, οι Chipiron θα παίξουν σε λάτιν, ροκ και φλαμένκο ρυθμούς, ο Στέλιος Ιωάννου θα παρουσιάσει μουσικές με τον λουπαδόρο του και οι The Down Town Grooves θα παίξουν ροκ και ποπ ρυθμούς.


Από τις 8 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα, στην λεωφόρο Μακαρίου [στο ύψος του Le Cafe].


Το πρόγραμμα Jamm-in αποτελεί μια αυθόρμητη κίνηση και προσπάθεια ανατροπής του φαινομένου ερήμωσης που παρουσιάζει η Λεωφόρος Μακαρίου.


Κυρίως, όμως, αποτελεί τον προπομπό του βασικού προγράμματος του Project Nicosia για το 2013, το Pop-Up festival.


Το Pop-Up Festival


Για ένα ολόκληρο μήνα [23 Σεπτεμβρίου – 28 Οκτωβρίου], το Project Nicosia γεμίζει τα άδεια καταστήματα στην οδό Μακαρίου με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους, νέους Κύπριους δημιουργούς∙ καλλιτέχνες, σχεδιαστές, animators, φωτογράφους, μουσικούς και παραγωγούς.


«Στόχος μας είναι μέσα από τις διάφορες εκθέσεις, τα εργαστήρια, τις συναυλίες αλλά και όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, ο μεγαλύτερος αλλά δυστυχώς ερημωμένος, εμπορικός δρόμος της πόλης να γεμίσει ξανά ζωή και να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να επισκεφθεί και να δει την δουλειά νέων δημιουργών, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την ανάπτυξη μιας νέας οικονομίας βασισμένης στον πολιτισμό, όπου η δημιουργία και η επιχειρηματικότητα συναντώνται», σημειώνει η Κατερίνα Ανδρέου, λειτουργός του Δήμου Λευκωσίας και συνυπεύθυνη -μαζί με τον Σταύρο Παμπαλλή- του Project Nicosia.


Στόχος του πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε ως η πρόταση της Λευκωσίας για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, είναι η παραγωγή πολιτισμού και η θεσμοθέτηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με βασικούς και καθοριστικούς παράγοντες αφ’ ενός και κατά κύριο λόγο την στήριξη και προώθηση του νέου, τοπικού ταλέντου και αφ’ ετέρου την τόνωση και αναζωογόνηση προβληματικών περιοχών της πόλης.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ