Αυλαία στις 18 Ιουλίου για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 13.6.2013

Για 12η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου - Όψεις του Κόσμου, πραγματοποιείται από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουλίου προσφέροντας υπαίθριες προβολές ταινιών.


Το φεστιβάλ πραγματοποιείται, φέτος, σε δύο χώρους: στο Πραστειό της Αυδήμου -όπως και πέρυσι- και στο Columbia Beach Resorts στο Πισσούρι.

Το παρόν τους στη διοργάνωση θα δώσουν εκλεκτοί προσκεκλημένοι από το διεθνή χώρο.

Σημαντική νέα είσοδο στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κάνει η ειδική κατηγορία για καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο.

«Ένας από τους βασικούς στόχους του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου,  Όψεις του Κόσμου, είναι η καλλιέργεια του πεδίου του animation στη χώρα μας, δίνοντας πλατφόρμα σε νέους δημιουργούς και εκπαιδεύοντας το κοινό ως προς την εκτίμηση της μαγικής αυτής τέχνης. Με αυτό το στόχο διοργανώνουμε προβολές και παράπλευρες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις για ενήλικες, μαθητές, φοιτητές και παιδιά, συμμετοχές σε άλλα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου κ.ά», σημειώνουν οι διοργανωτές σε σχετικό δελτίο Τύπου.


anima_fest2013_1
anima_fest2013_2


Η φετινή διοργάνωση διευρύνει τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, εγκαινιάζοντας δυο σημαντικές συνεργασίες που δημιουργούν νέα προοπτική:


Η Ελληνική Τράπεζα θα είναι από φέτος ο επίσημος χορηγός των Βραβείων που θα απονέμονται στο πλαίσιο του διεθνούς και του κυπριακού διαγωνιστικού προγράμματος. Θα είναι επίσης υποστηρικτής σειράς παιδικών εργαστηρίων animation σε σχολεία της δημόσιας εκπαίδευσης. Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει επίσης την προβολή των παιδικών προγραμμάτων ταινιών animation στο καλοκαιρινό φεστιβάλ όπως επίσης και αυτών που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο των προγραμμάτων του φεστιβάλ σε περιοδεία.

H δεύτερη συνεργασία αφορά την επέκταση των παράλληλων προγραμμάτων και προβολών του καλοκαιρινού φεστιβάλ και σε δεύτερο χώρο. Από φέτος θα παρουσιαστούν μια σειρά από masterclasses και προβολές ταινιών στο Columbia Beach Resorts. Στην παραλία του Columbia Resorts επίσης, θα διοργανωθεί η τελετή λήξης και η απονομή των Βραβείων των διαγωνιστικών προγραμμάτων.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την επίσημη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Συνδιοργανώνουν από κοινού οι ΜΚΟ Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου έχοντας απο φέτος και την επίσημη υποστήριξη του διεθνούς οργανισμού Animation της UNESCO, ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation).

+ Περισσότερα για το Φεστιβάλ, το φετινό προγραμμα και πληροφορίες για τις παράλληλες δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ