Συνάντηση Μητσόπουλου-Χατζηδημητρίου για την πολιτιστική κληρονομιά

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 18.6.2013

Θέματα που άπτονται του έργου της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά συζήτησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τάκη Χατζηδημητρίου.



Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδημητρίου είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, στο κατεχόμενο χωριό Μύρτου.


«Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό. Αυτή τη στιγμή το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα είναι το πρώτο στη δεύτερη σειρά έργων, τα οποία θα προωθήσει η Τεχνική Επιτροπή», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Πρόσθεσε ότι γίνονται ήδη διαβουλεύσεις για τη μεθόδευση της όλης εργασίας και για την εξεύρεση  των πόρων. Ο ίδιος ανέφερε πως ήδη υπάρχει μια πρώτη δωρεά από το 2009 εκ μέρους του Ιδρύματος Λεβέντη, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 39 χιλιάδων ευρώ. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη που είναι απαραίτητη πριν γίνει οποιοδήποτε κατασκευαστικό έργο.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι συζήτησε με τηνΤεχνική Επιτροπή για «το σημαντικό έργο που επιτελείται για τη διάσωση, αποκατάσταση, συντήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές».

«Εχουμε ενημερωθεί διεξοδικά και έχουμε βεβαίως εκφράσει την ετοιμότητα του Υπουργείου και ιδιαίτερα του Τμήματος Αρχαιοτήτων - η ευθύνη και το ενδιαφέρον του οποίου εκτείνεται σε όλη την κυπριακή επικράτεια - να στηρίξουμε όπου χρειάζεται τις προσπάθειες της Τεχνικής Επιτροπής και για τον σκοπό αυτό έχουμε συμφωνήσει ότι θα είμαστε σε τακτική επαφή και επικοινωνία», κατέληξε ο Υπουργός.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ