Με το φεστιβάλ No_Body ανοίγει για το κοινό η Στέγη Χορού Λευκωσίας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 20.6.2013

Mια πιο λιτή προσέγγιση, λόγω των καιρών, προτείνουν για το 5ο No_ Body Dance/ Movement & Performance Arts Festival οι διοργανωτές του, το Dance Gate Lefkosia - Cyprus.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προτείνεται μια Unplugged εκδοχή, όπου η παρουσίαση και δημιουργία έργου να γίνει σε μια λιτή μορφή «όπως η λέξη Unplugged υποδηλώνει».


Στο 5ο No_Body – Unplugged, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2013, καλούνται οι καλλιτέχνες που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, να προσαρμόσουν το πρωτότυπο έργο τους ώστε να εμπνέεται και να χρησιμοποιεί τον χώρο παραστάσεων της Στέγης Χορού Λευκωσίας.


Ενός χώρου που αυτό το φθινόπωρο του 2013 παραδίδεται στη χορευτική κοινότητα και κόσμο της τέχνης και παραστατικών τεχνών στην πιο λιτή και λειτουργική του μορφή.


Η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο φεστιβάλ  λήγει την Τετάρτη  10 Ιουλίου  2013. Καμιά αίτηση συμμετοχής δεν θα γίνει αποδεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία

Τα έργα που θα επιλεγούν να παρουσιαστούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά.

Η διάρκεια της παράστασης του κάθε έργου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά και ούτε να είναι λιγότερη από 20 λεπτά.

Θα επιλεγούν έως πέντε έργα.

Κάθε ομάδα καλλιτεχνών ή καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μόνο ένα έργο για ολόκληρο το φεστιβάλ.

Το κάθε έργο θα πρέπει να αξιοποιεί, πέραν του καλλιτέχνη αιτητή, τουλάχιστον ακόμη ένα καλλιτέχνη από διαφορετικό καλλιτεχνικό τομέα από αυτόν του χορού. Ο ένας καλλιτέχνης  θα πρέπει άμεσα η έμμεσα να προέρχεται από το καλλιτεχνικό τομέα της κίνησης ή του χορού, να είναι χορογράφος ή χορευτής ή περφόρμερ κίνησης.

Οι χορηγίες θα είναι:


Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς (2 χορευτές επί σκηνής-χωρίς τον χορογράφο επί σκηνής) η χορηγία θα ανέρχεται στα 1400 ευρώ.


Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς επί σκηνής (2 χορευτές επί σκηνής που περιλαμβάνει αυτούς και τον χορογράφο) η χορηγία θα είναι 1100 ευρώ.


Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ-σόλο επί σκηνής (1 χορευτής επί σκηνής που δεν θα είναι ο χορογράφος) η χορηγία θα είναι 800 ευρώ.


Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ επί σκηνής(1 χορευτής επί σκηνής που είναι ο χορογράφος) η χορηγία θα είναι 500 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε είτε είναι Κύπριος πολίτης είτε είναι μη Κύπριος πολίτης και είναι κάτοικος Κύπρου.

Την αξιολόγηση και έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής θα έχει 3μελής επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τους:

Παντελή Γεωργίου – συγγραφέας, δραματουργός
Ανίτα Μιχαηλίδη – creative consultant
Aθηνά Πική – χορογράφος, χοροθεραπεύτρια


+ Η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής αιτήσεων είναι dance.gate.lefk.cy@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες www.cyprusdance.org και τηλ. 97772264.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ