Μέρα μουσικής με συναυλίες στη Λεμεσό και ξυλοπόδαρους στη Λευκωσία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.6.2013

Λεμεσός και Λευκωσία γιορτάζουν την σημερινή Μέρα Μουσικής, με συναυλίες σε πλατείες και δρόμους.


Ιδιαίτερα η Λεμεσός, πήρε το νόημα της γιορτής και οι μουσικοί της έχουν καταρτίσει ένα ωραίο πρόγραμμα για να φέρουν την μουσική κοντά στο κοινό κατά την σημερινή μέρα.



Εδώ Λεμεσός


Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης θα έχει το κοινό την ευκαιρία να γιορτάσει την σημερινή μέρα μουσικής:


Στην Πλατεία του Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ θα παίξουν μουσική οι έθνικ NAVA στις 20:00, θα ακολουθήσει ένας 'μονολογικός μουσικός παραλογισμός' από τον Acapella Solo Loop στις 21:00 και στις 22:00 οι Just Teeze θα παίξουν jazz fusion.

Στην Πλατεία του Κάστρου Λεμεσού, η Χορωδία Επιλογή θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από τις 19:00. Θα ακολουθήσει στις 20:00 η μπάντα Γιάννης Κροκόδειλος και Φίλοι με ροκ και μπλουζ και στις 21:00 οι Fuesta Bluessa με μπλουζ. Στις 22:15 θα πάρουν το λόγο τα «Κατακάθια», με κυπριακό πειραματικό ροκ.

Στην οδό Αγίου Ανδρέου, ο Δώρος Ζήσιμος θα παίζει τσέλο και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου βιολί από τις 19:00. Θα ακολουθήσει ρεμπέτικη μουσική από τις 20:00 μέχρι τις 21:30 με τους Nihavent.

Στην πλατεία Σαριπόλου θα πραγματοποιούνται από τις 19:45 jazz-latin-funk sessions.



Λευκωσία με ξυλοπόδαρους



Στη Γαλλία οφείλουμε την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Μουσικής και ευτυχώς που υπάρχει το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο έχει φροντίσει να τη γιορτάσει δεόντως στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία. Θα έχουμε, έτσι, την ευκαιρία να δούμε γαλλικό Θέατρο Δρόμου από τον Θίασο Compagnie du Bout des Doigts. Έξι καλλιτέχνες με πολύχρωμες στολές θα παρελαύνουν ξυλοπόδαροι στον ρυθμό των «Τεσσάρων Εποχών» του Βιβάλντι.


musicday

Η αρχή θα γίνει στις 19:00 από την πλατεία Ελευθερίας, προς τον πεζόδρομο της οδού Λήδρας, και θα καταλήξει στη Φανερωμένη.


Επίσης στη Λευκωσία, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της ∆ιευθυντή/Αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα από οπερατικές άριες και ορχηστρικά αριστουργήματα για τη Μέρα της Μουσικής, στο Κινηματοθέατρο Παλλάς.


Ως σολίστ εμφανίζεται η διακεκριμένη Κύπρια σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου που θα ερμηνεύσει άριες από τις όπερες «Οι γάμοι του Φίγκαρο» (“Deh vieni non tardar”) και Έτσι κάνουν όλες του Mozart, La Traviata (“Addio del passato”) του Verdi, Αλιείς μαργαριταριών του Bizet και La Bohème (“Quando me'n vo'”) του Puccini. Τα ορχηστρικά κομμάτια περιλαμβάνουν τη Συμφωνία αρ. 30 του Haydn, την Εισαγωγή από Τα εγκαίνια του Οίκου έργο 124 του Beethoven, Adagietto από την 5η Συμφωνία του Mahler και έργα των Schubert και Offenbach.

Η συναυλία θα δοθεί στις 20:30 στο Θέατρο Παλλάς, έναντι της Πύλης Πάφου, στη Λευκωσία.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Θέατρο Παλλάς, τηλ. 22410181 προς €12 και €7 (νέοι 18- 26 ετών και συνταξιούχοι). ∆ωρεάν είσοδος σε παιδιά και μαθητές κάτω των 18 ετών. Πληροφορίες: 22463144, www.cyso.org.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ