16 χιλιάδες λίρες για σπάνια φωτογραφία των Beatles

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 24.5.2012

Θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία στο εξώφυλλο του δίσκου Abbey Road, των Beatles. Αλλά δεν είναι.


Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες που απορρίφθηκαν για το διασημότερο εξώφυλλο στην ιστορία της μουσικής, όπου οι Beatles περπατούν στην αντίθετη κατεύθυνση από την γνωστή φωτογραφία.


Αυτή η διαφορά, όπως και το γεγονός ότι ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ φορά σανδάλια ενώ στην γνωστή εκδοχή της φωτογραφίας περπατά ξυπόλητος, έστρεψαν το ενδιαφέρον των συλλεκτών για άλλη μια φορά στο περίφημο συγκρότημα.


beatlesabbey2

Η φωτογραφία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Bloomsbury την Τρίτη 22 Μαΐου στο Λονδίνο και πουλήθηκε έναντι του ποσού των 16 χιλιάδων βρετανικών λιρών. Διπλασίασε, δε, το ποσό εκτίμησης, που κυμαινόταν στις 7-9 χιλιάδες λίρες.


Πρόκειται για τη μία από έξι λήψεις που έβγαλε ο φωτογράφος Iain Macmillan, καθώς οι Beatles διέσχιζαν την φημισμένη διάβαση στην Abbey Road του Λονδίνου, και ενώ ένας τροχονόμος σταμάτησε την κυκλοφορία. Η φωτογράφηση διήρκεσε δέκα λεπτά αλλά εξασφάλισε ήδη την αιωνιότητα.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ