Αντίσκηνα ως έργα τέχνης από τον Άι Ουέιουεϊ

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 21.6.2013

Μια εγκατάσταση του Κινέζου καλλιτέχνη Άι Ουέιουεϊ παρουσιάζεται στο φετινό φεστιβάλ Emscherkunst, το οποίο πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στην περιοχή Ρουρ, της δυτικής Γερμανίας και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το Σάββατο 22 Ιουνίου.


Η φετινή δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ φιλοξενεί κορυφαίους εικαστικούς απ' όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο διάσημος Άι Ουέιουεϊ στον οποίο η κινεζική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την έξοδο από την χώρα αλλά ο ίδιος αποδεικνύεται μέσα από την δουλειά του «πανταχού παρών» [ένα έργο του παρουσιάζεται αυτό το διάστημα και στην Μπιενάλε Βενετίας].

Για το φεστιβάλ Emscherkunst, ο καλλιτέχνης ανέπτυξε το πρότζεκτ με τίτλο Out of Enlightenment.


aiwei_camp2

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενοικιάσουν ένα από τα 1000 αντίσκηνα του Άι, που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του ποταμού Emshcer. Ο ίδιος σχεδίασε δέκα διαφορετικά είδη, τα οποία παραπέμπουν σε έργα του. Η τιμή ενοικίασής τους είναι «μικρή και συμβολική».

Ο Άι βλέπει το πρότζεκτ του ως μια εγκατάσταση η οποία επιτρέπει στο κοινό να γίνει μέρος της τέχνης.


Με το τέλος του φεστιβάλ, στις 6 Οκτωβρίου, ο καλλιτέχνης ζήτησε τα αντίσκηνα να κληρωθούν και να δοθούν στο κοινό.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ