Παράθυρο logo
Αντίσκηνα ως έργα τέχνης από τον Άι Ουέιουεϊ
Δημοσιεύθηκε 21.06.2013 16:22
Αντίσκηνα ως έργα τέχνης από τον Άι Ουέιουεϊ

Μια εγκατάσταση του Κινέζου καλλιτέχνη Άι Ουέιουεϊ παρουσιάζεται στο φετινό φεστιβάλ Emscherkunst, το οποίο πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στην περιοχή Ρουρ, της δυτικής Γερμανίας και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το Σάββατο 22 Ιουνίου.


Η φετινή δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ φιλοξενεί κορυφαίους εικαστικούς απ' όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο διάσημος Άι Ουέιουεϊ στον οποίο η κινεζική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την έξοδο από την χώρα αλλά ο ίδιος αποδεικνύεται μέσα από την δουλειά του «πανταχού παρών» [ένα έργο του παρουσιάζεται αυτό το διάστημα και στην Μπιενάλε Βενετίας].

Για το φεστιβάλ Emscherkunst, ο καλλιτέχνης ανέπτυξε το πρότζεκτ με τίτλο Out of Enlightenment.



Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενοικιάσουν ένα από τα 1000 αντίσκηνα του Άι, που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του ποταμού Emshcer. Ο ίδιος σχεδίασε δέκα διαφορετικά είδη, τα οποία παραπέμπουν σε έργα του. Η τιμή ενοικίασής τους είναι «μικρή και συμβολική».

Ο Άι βλέπει το πρότζεκτ του ως μια εγκατάσταση η οποία επιτρέπει στο κοινό να γίνει μέρος της τέχνης.


Με το τέλος του φεστιβάλ, στις 6 Οκτωβρίου, ο καλλιτέχνης ζήτησε τα αντίσκηνα να κληρωθούν και να δοθούν στο κοινό.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ