
Φεστιβάλ Aγλανjazz στις 9 και 10 Ιουλίου
Δημοσιεύθηκε 24.06.2013 10:00

Το φετινό «Αγλανjazz» θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου, με τη συμμετοχή πέντε σχημάτων τα οποία επιδίδονται σε πολλά είδη της τζαζ, από την ακαδημαϊκή μέχρι την... πειραγμένη, συνδυασμένη με άλλα μουσικά είδη.
Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ θα κλείσουν οι Quadraphonic FM, ένα καινούριο σχήμα της μοντέρνας τζαζ αποτελούμενο από τους Αχμέτ Έλμας, Ανδρέα Παντελή, Τζαχίτ Κουτραφάλι και Στέλιο Ξυδιά. Για το «Αγλανjazz» ειδικά θα παρουσιάσουν κομμάτια από μοντέρνους συνθέτες της τζαζ όπως οι Seamus Blake, Aaron Parks, Kurt Rosenwinkel και Robert Glasper μεταξύ άλλων, διασκευασμένες ειδικά για τον ήχο του κουαρτέτου-σαξοφώνου. Όπως είθισται στην τζαζ, οι τέσσερις μουσικοί θα επιδοθούν και σε αυτοσχεδιασμούς.
Την φετινή διοργάνωση θα κλείσει το ντουέτο Skolias/Dutkiewicz: ο Artur Dutkiewicz γράφει μουσική βασισμένη στους ελληνικούς στίχους του Γιώργου Σκόλια. Το ντουέτο θα παρουσιάσει επίσης κομμάτια με επιρροές από την ελληνική μουσική αλλά και αντισυμβατικά κομμάτια. Ο Jorgos Skolias είναι η πιο πρωτότυπη τζαζ-μπλουζ φωνή στην Πολωνία και συνεργάζεται στενά με τον συνθέτη και πιανίστα της τζαζ Artur Dutkiewicz.
Τελευταία νέα
Ετοιμάζει σχέδιο συμφωνίας: Η απάντηση του Δ. Λευκωσίας για την κλειδαριά και το «φυτώριο» - Τι διευκρινίζει
11.07.2025 17:32

Έξωση «Φυτωρίου» από τον Δήμο Λευκωσίας - Άλλαξαν κλειδαριά στο οίκημα τους εντός του Δημοτικού Κήπου (φώτος)
11.07.2025 14:03

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…» | Η νέα ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
10.07.2025 13:40

14 Κύπριοι καλλιτέχνες διερευνούν την έννοια των «γεωλογικών στρωμάτων» σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη
10.07.2025 13:11
