Η Σούζαν Σάραντον υπέρ των διαδηλωτών στην Τουρκία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 26.6.2013

Μήνυμα αλληλεγγύης στους ακτιβιστές στην Τουρκία στέλνει μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον.


«Η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα δικαίωμα με μεγάλη αξία το οποίο οφείλω να υπερασπιστώ. Σήμερα, αυτό το δικαίωμα δέχεται μεγάλη επίθεση στην Τουρκία», σημειώνει η διάσημη ηθοποιός.



«Ας ενωθούμε στον αγώνα της Διεθνούς Αμνηστίας και στο αίτημά της για δίκαιη μεταχείριση των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών που έχουν τραυματιστεί από την αστυνομική βία στην Τουρκία. 


Από την έναρξη των ταραχών στην Πλατεία Ταξίμ στις 28 Μαΐου, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία για να διώξει τους διαδηλωτές. Παρά την διεθνή κατακραυγή, οι τουρκικές Αρχές απέτυχαν να παρέμβουν, να λυγίσουν την αστυνομική βία και να βοηθήσουν τους πολίτες τους.


Χιλιάδες ακτιβιστές τραυματίστηκαν και φυλακίστηκαν αδίκως.


Το σαββατοκύριακο, η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα κατευθείαν στα ιατρεία που στήθηκαν στην πλατεία και κατακρατούσε γιατρούς και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό που παρείχε βοήθεια σε τραυματίες.


Πρόσφατα, δικηγόροι συνελήφθησαν καθώς προετοίμαζαν μια δήλωση για τις διαδηλώσεις. Άνθρωποι κατακρατούνται απλά και μόνο επειδή διοχετεύουν πληροφορίες από τις διαδηλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα.


Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει τώρα.


Υπογράψτε μαζί μου το αίτημα προς την τουρκική κυβέρνηση για σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της.


Η ειρηνική διαφωνία δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με βία.


Στηρίζω τους μη βίαιους διαδηλωτές στην Τουρκία οι οποίοι, παρά το ρίσκο, συνεχίζουν να παραμένουν στους δρόμους και ζητούν σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμά τους να ακούγονται»



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Jenny Arner


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ