Ξανά στα ευπώλητα το «1984»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 27.6.2013

Το σύστημα παρακολούθησης με την κωδική ονομασία Prism της Eθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ έφερε ξανά στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και στις λίστες με τα ευπώλητα, το προφητικό μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «1984».


Το διάσημο έργο του Όργουελ, όπου περιγράφει ένα... μελλοντικό ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, όπου όλοι παρακολουθούνται, μοιάζει σήμερα όλο και πιο πραγματικό.


Μέσα σε 24 ώρες, το μυθιστόρημα του Όργουελ ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα βιβλία που πούλησαν τα περισσότερα αντίτυπα στην Amazon, αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για το Prism.


To 1984 είναι, επίσης, ένα από τα 100 πιο δημοφιλή του διαδικτυακού καταστήματος. Μία συγκεκριμένη έκδοση του βιβλίου κατάφερε, μάλιστα, να φτάσει στην τρίτη θέση.

«Υπήρξε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις μετά τις αποκαλύψεις» παρατηρούν και οι υπεύθυνοι της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Barnes & Noble Inc. Στο βιβλιοπωλείο Strand Book Store στη Νέα Υόρκη, οι πωλήσεις του «1984» αυξήθηκαν κατά 50%.


Ο Όργουελ έγραψε το βιβλίο το 1948 και το εξέδωσε ένα χρόνο αργότερα. Μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες,  το 1949 και αργότερα μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και βεβαίως στην ελληνική, όπου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ