Dance Waves festival τον Οκτώβρη - αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Ιουλίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 5.7.2013

Aνοιχτή πρόσκληση για το 4ο Dance Waves Festival | Waving in the city of Nicosia αποστέλλει το Dance Lab Nicosiα.


Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου και οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 10 Ιουλίου.



Η πρόσκληση είναι για τη δημιουργία έργων στην πόλη της Λευκωσίας. Σημείο έναρξης θα είναι ο δημόσιος κήπος, από τον οποίο θα μπορούν οι καλλιτέχνες να περπατήσουν μέχρι και 15 λεπτά προς όλες τις κατευθύνσεις, να επιλέξουν τους χώρους δημιουργίας των έργων τους και να τα παρουσιάσουν στο φως της ημέρας ή της νύχτας, χωρίς πρόσθετα τεχνικά μέσα, ιδιαίτερα φωτιστικό εξοπλισμό.


Σεπεριπτώσεις που απαιτείται θεατρικός χώρος για την παρουσίαση κάποιουεπιλεγμένου έργου θα παραχωρηθεί το Θέατρο Παλλάς και αν είναι έτοιμη η στέγηΛευκωσίας Dancehouse Lefkosia τότε ίσως κάποιεςπαράλληλες εκδηλώσεις να παρουσιαστούν εκεί. Έργα τα οποία θα παρουσιαστούνστον θεατρικό χώρο πρέπει να χρησιμοποιούν απλά τεχνικά μέσα και μάξιμουμ 8αλλαγές φωτισμού.



Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:


1) Ομάδες χορού oι οποίες ιδρύθηκαν απόεπαγγελματία χορευτή ή χορογράφο,  ο οποίοςέχει αποφοιτήσει ως επαγγελματίας χορευτής ή χορογράφος /εκπαιδευτικός απόεπαγγελματική σχολή χορού. Οι ομάδες χορού πρέπει να λειτουργούν με τη μορφήνομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με καταστατική επιδίωξη την προώθηση του χορού καιτης χορογραφίας.


2) Ανεξάρτητοι χορευτές /χορογράφοι που ζουν στηνΚύπρο η στο εξωτερικό.


3) Ο /η χορογράφος ο/η οποίος/α θα χορογραφήσει/δημιουργήσει έργο θα πρέπει να είναι ίδιος/α με τον/την χορογράφο της ομάδας η οποία αιτείται συμμετοχή στο φεστιβάλ. Κάθε χορογράφος δικαιούται να κάνει αίτηση για ένα μόνο έργο.


4) Το φεστιβάλ αφορά έργα σύγχρονου χορού.


5) Στο φετινό φεστιβάλ θα επιλεγούν συνολικά μάξιμουμ επτά έργα. 3-5 έργα χορογράφων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και 2- 3 έργα από το εξωτερικό.


6) Για τα έργα που έχουν ξαναπαρουσιαστεί θα πρέπει να σταλεί DVD και το έργο θα πρέπει να έχει την τελική του μορφή. Το έργο δεν πρέπει να έχει παρουσιαστεί στην Λευκωσία. Για νέα έργα θα πρέπει ναπαρουσιαστεί λεπτομερώς η πρόταση (200-400 λέξεις) και η αίτηση να συνοδεύεταιμε οπτικό υλικό των δύο τελευταίων έργων του /της χορογράφου. Θα πρέπει να αναφέρονται όλοι οισυντελεστές της παράστασης. H διάρκεια των έργων πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 λεπτά και μάξιμουμ 15 λεπτά για σόλο και μίνιμουμ 15 λεπτά καιμάξιμουμ 20 λεπτά για έργα με περισσότερους χορευτές.


7) Για φιλοξενούμενους χορογράφους (από το εξωτερικό) καλύπτονται μόνο η διαμονή σε ξενοδοχείο το οποίο θα κανονιστεί από τηνοργανωτική επιτροπή. Δεν καλύπτονται αεροπορικά εισιτήρια και δεν δίνεται οποιαδήποτε αμοιβή. Καλύπτονται ανά μέρα 25€ για κάθε άτομο που συμμετέχει στην παράσταση. Τα τεχνικά και η προβολή του φεστιβάλ είναι υπό την ευθύνη του Dance Lab Nicosia.


8) Για έργα τα οποία έχουν ξαναπαρουσιαστεί (τα έργα δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Λευκωσία) θα δοθούν τα εξής ποσά


·        200€ για σόλο του οποίου ο χορευτής και ο χορογράφος είναιτο ίδιο πρόσωπο


·        450€ για σόλο, διαφορετικός χορευτής από τον χορογράφο


·        450€ για ντουέτο χορογραφημένο από έναν ή και τους 2 χορευτές


·        650€ για ντουέτο χορογραφημένο από άλλο χορογράφο


·        700€ για κομμάτι με τρεις χορευτές χορογραφημένο από έναν ή περισσότερους συμμετέχοντες χορευτές


·        850€ για έργο με τρεις χορευτές χορογραφημένο από άλλο χορογράφο


·        850€ για έργο με 4 η περισσότερους χορευτές χορογραφημένο από έναν ή και περισσότερους συμμετέχοντες χορευτές


·        1050€ για έργο με 4 χορευτές χορογραφημένο από άλλο χορογράφο.



Για πρωτοπαρουσιαζόμενα έργα το ποσόν είναι


·        500€ για σόλο, ίδιο πρόσωπο ο χορευτής /χορογράφος


·        800€ για σόλο με διαφορετικό χορευτή από τον χορογράφο


·        1100€ για ντουέτο χορογραφημένο από έναν η και τους δύοχορευτές


·        1400€ για ντουέτο χορογραφημένο από άλλο χορογράφο.


·        1900€ για έργα στα οποία συμμετέχουν 3 ή και περισσότεροι χορευτές, περφόρμερς.



9) Όταν επιλεγεί ένα έργο, το ΔΣ θα επικοινωνεί με τον υπεύθυνο της ομάδας και θα υπογράφεται συμβόλαιο συμμετοχής.


10) Η ανακοίνωση για τα επιλεγμένα έργα θα γίνει μέχρι τις 18 Ιουλίου. Την επιλογή των έργων θα κάνει τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από 2 μέλη του ΔΣ του Dance Lab και 2 άτομα καλλιτέχνες ή/και ακαδημαϊκούς.


11) Για τα νέα έργα, η χορηγία θα δίνεται σε 2 δόσεις. Η πρώτη δόση στο τέλος Ιουλίου και η δεύτερη με το τέλος του φεστιβάλ.


12) Η αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο dancelablefkosia@gmail.com για έργα τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Dance Waves festival. Για έργα τα οποία έχουν ξαναπαρουσιαστεί η αίτηση θα αποστέλλεται μαζί με τα DVD.


Dance Waves Festival  


P.O. Box 24022


Λευκωσία, 1700



H σφραγίδα του ταχυδρομείου δεν πρέπει να είναι αργότερα από τη 10η Ιουλίου,2012.


Το φεστιβάλ διοργανώνει το Dance Lab Nicosia με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των πρεσβειών των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα επιλεγμένα έργα και σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσία και το Dancehouse Lefkosia.


+ Πληροφορίες στην σελίδα του οργανισμού στο fb ή στα τηλέφωνα 99698691, 97769542 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dancelablefkosia@gmail.com.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ