«Πλούτος» του Αριστοφάνη από τον Σαββόπουλο

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 8.7.2013

Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου παρουσιάζει τη νέα του δουλειά ο Διονύσης Σαββόπουλος: αναλαμβάνοντας τετραπλό ρόλο σκηνοθέτη, μεταφραστή, μουσικοσυνθέτη και πρωταγωνιστή, ο γνωστός τραγουδοποιός παρουσιάζει τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ.


Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 12 και 13 Ιουλίου, λίγο πριν δώσει την παρουσία του στο αργολικό θέατρο ο ΘΟΚ (στις 19 και 20 Ιουλίου).


Με τον δικό του -ευφάνταστο- τρόπο, ο Σαββόπουλος παρουσιάζει τη γνωστή σάτιρα πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτο [πρόκειται για το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη] και υπενθυμίζει όλα όσα ο Αριστοφάνης είχε θίξει: τις κοινωνικές ανισότητες, την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαββόπουλος καταπιάνεται με αρχαίο κείμενο: το 1985 έγραψε ξανά τη μουσική του «Πλούτου» σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ενώ έγραψε μουσική και για τους Αχαρνής που πρωτοπαρουσιάστηκαν σε μπουάτ της Πλάκας το 1976 και κυκλοφόρησαν σε δίσκο το 1977.

Στην παράστασή του που παρουσιάζεται στο φετινό Φεστιβάλ της Επιδαύρου, συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Νίκο Κουρή, Χρήστο Λούλη, Αμαλία Μουτούση και Μάκη Παπαδημητρίου. 

Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ