Αυλαία με Gravity για το Φεστιβάλ της Βενετίας

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 9.7.2013

Με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία των Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ θα σηκώσει αυλαία το 70o κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας, στις 28 Αυγούστου.


H αφίσα της φετινής διοργάνωσης τιμά το κινηματογραφικό έργο των Θόδωρου Αγγελόπουλου και Φεντερίκο Φελίνι.



Αυλαία με Gravity


Η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ έχει τίτλο Gravity (Βαρύτητα) και την σκηνοθετεί ο Αλφόνσο Κουαρόν, ταινίες του οποίου προβλήθηκαν ξανά στη «Μόστρα», όπως είναι γνωστό το κινηματογραφικό φεστιβάλ.


Το 2001, η ταινία που έκανε γνωστό στον διεθνή χώρο τον Μεξικανό σκηνοθέτη, Y tu mama tambien (Θέλω και τη μαμά σου), απέσπασε το βραβείο σεναρίου ενώ πέντε χρόνια αργότερα, η ταινία Children of Men (Τα παιδιά των ανθρώπων) είχε στη «Μόστρα» την παγκόσμια πρεμιέρα της.


Τις αίθουσες του φεστιβάλ της Βενετίας διέσχισε ουκ ολίγες φορές και ο Τζορτζ Κλούνεϊ τόσο ως επισκέπτης αλλά και ως πρωταγωνιστής ή σκηνοθέτης ταινιών που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ.


Όσο για την ταινία Gravity, πρόκειται ένα «θρίλερ που κάνει την καρδιά σου να χτυπά καθώς σε σπρώχνει στην απεραντοσύνη και την ανηλεή κυριαρχία του διαστήματος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το φεστιβάλ.



Η Σάντρα Μπούλοκ κρατά τον ρόλο της δρος Ράιαν Στόουν, μιας λαμπρής ιατρικής επιστήμονος στην πρώτη της διαστημική αποστολή με τον βετεράνο αυστροναύτη Ματ Κοβάλσκι (Κλούνεϊ). Σε ένα φαινομενικό περίπατο ρουτίνας εκτός διαστημοπλοίου, το σκάφος καταστρέφεται και παραμένουν μόνοι στο απέραντο σκοτάδι του διαστήματος, χωρίς κανένα σύνδεσμο με τη Γη.


Η τελευταία φορά που η Βενετία σήκωσε αυλαία με ταινία επιστημονικής φαντασίας, ήταν πριν 13 χρόνια με το Space Cowboys του Κλιντ Ίστγουντ.


Η φετινή θα είναι η 70ή έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, με διευθυντή τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.


H αφίσα


Την περασμένη βδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα και η αφίσα του φεστιβάλ, η οποία τιμά τον κινηματογράφο του Θήο Αγγελόπουλου και του Φεντερίκο Φελίνι.


Την αφίσα δημιούργησε o Σιμόνε Μάσι, εικονογράφος, ο οποίος χρησιμοποίησε την εικόνα του Μπρούνο Γκανζ στην ταινία «Η αιωνιότητα και μια μέρα», καθώς χαιρετά ένα πλοίο στο βάθος.


Mia aioniotita kai mia mera - La eternidad y un dia02

Στην αφίσα, το πλοίο είναι η βάρκα με τον ρινόκερο στην ταινία Ε la nave va [Και το πλοίο φεύγει], του Φελίνι.


and_the_ship_sails_on

Οικοδέσποινα της τελετής έναρξης και της τελετής λήξης του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα είναι η ηθοποιός Εύα Ρικομπόνο.


Το φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ