Όσκαρ Ουάιλντ, Κόμης Δράκουλας και Μαντάμ Σουσού στη σκηνή του «θέατρο ένα»

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 15.7.2013

Tο ρεπερτόριό του για την θεατρική σεζόν 2013-14 ανακοίνωσε το «θέατρο ένα», με τρεις μεγάλες παραγωγές και κάποιες μικρότερες στο Φουαγέ.



Οι τρεις παραγωγές


Στην κύρια σκηνή θα δούμε τον κλασικό μύθο του Κόμη Δράκουλα από τον Bram Stoker,  σε μια κωμική θεατρική διασκευή με τίτλο «Το Πάθος του Δράκουλα» σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.


Στον ρόλο του Κόμη Δράκουλα θα δούμε τον Σωτήρη Μεστάνα, ο οποίος κέρδισε πέρυσι τις εντυπώσεις ως Άνθρωπος Ελέφαντας.


Μαζί του επί σκηνής οι Μανώλης Μιχαηλίδης, Έρικα Μπεγέτη, Ανδρέας Αραούζος, Αντρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη, Νίκη Δραγούμη, Μάνος Γαλανής και Παντελής Άντωνας.


Η πρεμιέρα στο Θέατρο Ένα Λευκωσίας θα δοθεί στις 18 Οκτωβρίου 2013 και στο Θέατρο Ένα Λεμεσού στις 10 Ιανουαρίου 2014.

Ακολουθεί το αριστουργηματικά «δαιμονικό» έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», μια ιστορία που λειτουργεί ως παγκόσμιο σύμβολο της μάχης μεταξύ τέχνης, ομορφιάς και ηθικής, σε διασκευή και σκηνοθεσία και πάλι Αντρέα Χριστοδουλίδη.


Στο ρόλο του Ντόριαν Γκρέι, ο Ανδρέας Αραούζος. Παίζουν επίσης οι Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Αντρέας Μακρής, Έρικα Μπεγέτη και Νίκη Δραγούμη.


Πρεμιέρα στη Λευκωσία στις 17 Ιανουαρίου 2014. Πρεμιέρα στη Λεμεσό στις 28 Μαρτίου 2014.


Μια φιγούρα που ξεχωρίζει διαχρονικά στην ελληνική κουλτούρα με τη ξεκαρδιστική της ψυχοσύνθεση αλλά και την τραγική της -παράλληλα- υπόσταση, η ανεπανάληπτη «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, θα κλείσει τη σεζόν στο «θέατρο ένα» την άνοιξη του 2014.


Στο ρόλο της Μαντάμ Σουσού, η Έρικα Μπεγέτη.


Πρεμιέρα στη Λευκωσία στις 9 Απριλίου 2014 και στη Λεμεσό στις 26 Ιουνίου 2014.


Αρχή με Ράους


H θεατρική σεζόν για το Θέατρο Ένα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με την επαναφορά στη σκηνή της κωμωδίας «Ράους: ουστ από δω», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, η οποία αποτέλεσε και την τελευταία παραγωγή της σεζόν που κλείνει. Θα δοθούν έξι παραστάσεις στην κύρια σκηνή της Λευκωσίας στις 13, 14, 15 και 20, 21, 22 Σεπτεμβρίου, στις 20:30.

Και διαδικτυακά


Με τη νέα σεζόν, το Θέατρο Ένα θα εγκαινιάσει τον Σεπτέμβριο και την ιστοσελίδα του, www.theatroena.com.cy, όπου θα αναρτώνται όλες οι πληροφορίες των παραστάσεων με ανακοινώσεις και ιστορικό αρχείο.


Η σελίδα του θεάτρου στο facebook εξακολουθεί να ενημερώνει συχνά όσους έχουν κάνει «Like» στο www.facebook.com/theatroena.


ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το πορτρέτο του Όσκαρ Ουάιλντ, από τον Napoleon Sarony.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ