Παραίτηση Ξαρχάκου από το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας | Δεν θέλει Λαζόπουλο και Φιλιππίδη

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 16.7.2013

«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη» φέρεται να είπε στο έκτακτο ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας ο πρόεδρός του, Σταύρος Ξαρχάκος.



Διαφωνώντας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, ο συνθέτης τόνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.


Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής ανέφερε ότι ο σχεδιασμός και η ευθύνη του ρεπερτορίου είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση.

Υπό αυτές τις συνθήκες και από τη στιγμή που ο Σωτήρης Χατζάκης επέμεινε στις επιλογές του, ο Σταύρος Ξαρχάκος έκανε σαφές ότι παραιτείται.


Αν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ προσπαθήσαν να ρίξουν τους τόνους, οι δυο πλευρές επέμειναν στις απόψεις τους.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Σειρά τώρα έχει ο διορισμός νέου προέδρου στο Εθνικό Θέατρο από τον υπουργό Πολιτισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την παραίτηση του κ. Ξαρχάκου.

Πρόθεση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου είναι να τον πείσει τελικά να μην παραιτηθεί.


ΠΗΓΗ: in.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ