Βραβευμένες «Άλπεις» στην Αυστραλία

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 18.6.2012

Το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ απέσπασε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Άλπεις».


Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του φεστιβάλ απονέμεται σε αναγνώριση «θαραλλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών» και όπως εξήγησε η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, Ρέιτσελ Γουόρντ, «η ταινία συνδυάζει το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής». Σύμφωνα με την ίδια, η ταινία «όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει τον θεατή. Μια λεπτή ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι 'Άλπεις' αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».


alps2
Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν ήταν στο Σίδνεϊ, ωστόσο σε επικοινωνία από την Ελλάδα ανέφερε: «Δεν περίμενα ποτέ τόσο ωραίο ξύπνημα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι».


Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας του φεστιβάλ του Σίδνεϊ συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 60 χιλιάδων δολαρίων.



«Μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση» - Sydney Morning Herald




Η αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald έκρινε τις «Άλπεις» ως την πιο «παράξενη» ταινία του φεστιβάλ και ανέφερε πως η βράβευσή της αποτέλεσε έκπληξη, καθώς το φαβορί ήταν η ταινία Beasts of the Southern Wild.


Οι «Άλπεις» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά τον «Κυνόδοντα», που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ | SYDNEY MORNING HERALD

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ