Νέα σεζόν και 30χρονα για το Σατιρικό

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 25.7.2013

Tο ρεπερτόριό του για τη νέα σεζόν -οπότε εισέρχεται και στην τρίτη δεκαετία της λειτουργίας του- ανακοίνωσε το Σατιρικό Θέατρο.


Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το όνομα του Γιώργου Μουαΐμη στους ηθοποιούς, ο οποίος θα συνεργαστεί με το Σατιρικό για την πρώτη παραγωγή του θεάτρου, δίπλα στη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, στο έργο The Ladykillers.


Στην Κύρια Σκηνή


Η παραγωγή που θα ανοίξει την θεατρική περίοδο 2013-14 στην Κύρια Σκηνή του Σατιρικού θα είναι η θεατρική μεταφορά του κωμικού έργου The Ladykillers.


Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη θα σκηνοθετήσει το έργο, κρατώντας και τον πρώτο ρόλο αυτής της μαύρης κωμωδίας, η οποία μεταφέρθηκε δις στον κινηματογράφο: το 1955 από τον Αλεξάντερ Μακέντρικ και το 2004 από τους αδελφούς Κοέν. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη ταινία που υπέγραφαν ως σκηνοθετικό δίδυμο.


Στο Ladykillers, μια γλυκιά ογδοντάρα κυρία ζει μόνη σ’ ένα παλιό σπίτι στο Λονδίνο και θέλει να φιλοξενήσει έναν οικότροφο νοικάρη. Οταν κάνει την εμφάνισή του ο «μουσικός» Μάρκους, οι προσευχές της εισακούονται.


Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα όταν καταφθάνουν και οι «μουσικοί» φίλοι του, για να κάνουν πρόβες για το κουαρτέτο εγχόρδων τους. Τα φαινόμενα, όμως, απατούν. Οι πέντε μουσικοί είναι απατεώνες που θέλουν να ληστέψουν μια τράπεζα δίπλα από το σπίτι της...


 Στον ρόλο του Μάρκους, ο Γιώργος Μουαΐμης.


Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν οι Στέλιος Καυκαρίδης, Πόπη Αβραάμ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ, Ανδρέας Ρόζου και Μιχάλης Κορναράκης.


Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.


Το έργο του Ανδρέα Κουκκίδη «Λήδρας και Ρηγαίνης» επαναφέρει στη σκηνή τον Μάρτιο 2014 το Σατιρικό. Με αναφορές στο πραξικόπημα και την εισβολή αλλά και τη διάθεση συγχώρεσης και από τις δύο πλευρές, το δεύτερο έργο της σεζόν 2013-2014 είναι η συμβολή του Σατιρικού στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 40 χρόνια από τα γεγονότα του 1974.


Η καλοκαιρινή παραγωγή του Σατιρικού για το 2014 θα είναι είτε το κωμυδείλλιο του Δημήτρη Κορομηλά «Η τύχη της Μαρούλας» είτε η κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο».


Για τον Νοέμβριο του 2014 έχει προγραμματιστεί το διάσημο μιούζικαλ του Τζόζεφ Στάιν «Βιολιστής στη Στέγη».


Στην Πάνω Σκηνή


Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο 2014, από την Πάνω Σκηνή του Σατιρικού θα παρουσιαστεί το έργο του Ντέιβιντ Έλντριντζ «Ο κόσμος της καρδιάς» ενώ τον Οκτώβριο 2014 θα δούμε την αισθηματική κωμωδία «Κουαρτέτο για δύο» του Ανατόλι Κριμ.


Στην Κάτω Σκηνή


Μέχρι τότε, τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα δούμε από την Κάτω Σκηνή το έργο «Σεξ, Ναρκωτικά και Ροκ Εν Ρολ» και τον Φεβρουάριο '14 το έργο «Ο Νάσος» του Ανδρέα Θωμόπουλου.


Παιδική Σκηνή με Μορμόλη


Το Σατιρικό συστήνει στη νέα γενιά θεατρόφιλων ένα έργο με την ανάμνηση του οποίου πολλοί μεγαλώσαμε, και δεν είναι άλλο από τον Μορμόλη, του Ράινερ Χάχφελντ. «Ο Μορμόλης» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Καυκαρίδου και η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 6 Οκτωβρίου.


Τέλος, από τη σκηνή Κουκλοθεάτρου θα δούμε την περίφημη «Πίπι η Φακιδομύτη» τον Φεβρουάριο 2014.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ