Στην Κύπρο οι μέταλ Moonspell στις 27 Σεπτεμβρίου

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 5.7.2012

Από την Λευκωσία θα ξεκινήσουν τη φετινή τους περιοδεία με τίτλο Alpha Noir οι Moonspell, ένα gothic metal συγκρότημα από τη Brandoa της Λισαβόνας στην Πορτογαλία.


Η συναυλία θα δοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στη μουσική σκηνή Καλλιπόλεως και support group θα είναι η τοπική μέταλ μπάντα Soulsteal.


Οι Μoonspell θα παρουσιάσουν κομμάτια από την πολύχρονη πορεία τους στον χώρο της μέταλ μουσικής αλλά και από το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους με τίτλο Alpha Noir [διαβάστε κριτική του δίσκου εδώ]


Με το όνομα Moonspell, το συγκρότημα παίζει από το 1992, ωστόσο δημιουργήθηκαν τρία χρόνια προηγουμένως με άλλο όνομα.


Το 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο “Under the Moonspell” και αργότερα υπέγραψαν με την Century Media για έξι, συνολικά, άλμπουμ. Το ντεμπούτο album τους “Wolfheart”, που ηχογραφήθηκε στη Γερμανία με παραγωγό τον Waldemar Sorychta, κυκλοφόρησε το 1995 και ακολούθησε ευρωπαϊκή περιοδεία από την οποία προέκυψε η πρώτη απώλεια: ο κιθαρίστας Mantus εγκατέλειψε το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Ricardo Amorim.


Το δεύτερο άλμπουμ, Irreligious, κινήθηκε σε gothic metal δρόμους. Το τραγούδι “Opium” από το εν λόγω άλμπουμ, ήταν και το πρώτο single των Moonspell. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μέσα σε ένα μοναστήρι, γεγονός που εκτόξευσε τις πωλήσεις του.


Οι Moonspell έδωσαν συναυλίες και στην Ελλάδα, είναι όμως η πρώτη φορά που φτάνουν στην Κύπρο.


Εισιτήρια προς 30 ευρώ θα διατίθενται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.pitchblackecords.com. Σημεία προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθούν αργότερα.


Τη συναυλία διοργανώνουν οι N4F & Metal Attack CΥ.


+ Event στο facebook


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ